Αντίδραση του ελληνικού ΥΠΕΞ για την απόρριψη της υποψηφιότητας Μπελέρη στη Χειμάρρα



Μάιος 18, 2019. 17:15

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, όπως σημειώνει αλβανικό δημοσίευμα,  αντέδρασε με την απόρριψη  από την αλβανική Κεντρική Εκλογική Επιτροπή την υποψηφιότητα του  Φρέντυ Μπελέρη στη Χειμάρρα, στις τοπικές εκλογές της 30ης Ιουνίου.



Σύμφωνα με το A2CNN, διαπιστώθηκε ότι ο Μπελέρης εμπίπτει σε σχετικό αλβανικό νόμο, επειδή καταδικάστηκε το 1999 στην Αθήνα για παράνομη κατοχή όπλου αλλά και από δικαστήριο του Αυλώνα (Βλόρα) το 2006 για έκκληση εθνικιστικού μίσους, όπως σημειώνεται.


Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών αντέδρασε σε αυτή την απόφαση ως εξής:


«Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η απόφαση της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής της Αλβανίας, που απαρτίζεται από εκπροσώπους των αλβανικών κομμάτων, να απορρίψει την υποψηφιότητα του Προέδρου της Ομόνοιας Χειμάρρας κ. Μπελέρη για το αξίωμα του δημάρχου στις επικείμενες δημοτικές εκλογές. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, η απόφαση αυτή δεν έχει νομικό έρεισμα. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε τους εκπροσώπους της μειονότητας».


Την Παρασκευή, ο επικεφαλής της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε με εκπροσώπους της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία, όπου σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης  δήλωσε ότι όταν το κόμμα του έρθει στην εξουσία, θα αναθεωρήσει το νόμο που εμποδίζει την Ελλάδα να παρέχει πλήρη σύνταξη στην ελληνική μειονότητα της Αλβανίας, όπως σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα.


a2news.com



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr