Κοσσυφοπέδιο: Αστυνομική δράση Κοσοβάρων προκαλεί ετοιμότητα του σερβικού στρατού



Μάιος 28, 2019. 15:42

Σήμερα το πρωί άρχισε μια αστυνομική επιχείρηση στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου με σκοπό τη σύλληψη μιας δομημένης εγκληματικής ομάδας, σημειώνει η αλβανική ‘telegraf’.


«Πολλές αστυνομικές μονάδες έχουν ξεκινήσει δράση για τη σύλληψη υπόπτων λαθρεμπόρων στην περιοχή Ζουμπίν Ποτόκ  και σε άλλα μέρη του βόρειου Κοσσυφοπεδίου. 

Από τη δράση αυτή τραυματίσθηκε ένας αστυνομικός, ενώ φημολογείται ότι πέντε άτομα συνελήφθησαν μέχρι στιγμής», γράφει η tpz.al.


Σύμφωνα με την Gazeta Express που επικαλείται ασφαλείς πηγές αναφέρει ότι δεκάδες Σέρβοι αστυνομικοί  του βορείου Κοσσυφοπεδίου έχουν συλληφθεί.


«Μέχρι στιγμής ο αριθμός των συλληφθέντων υπερβαίνει τους 30. Όλα τα άτομα αυτά είναι ύποπτα για συμμετοχή στο οργανωμένο έγκλημα και άλλα ποινικά αδικήματα.Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και αστυνομικοί Αλβανοί από τη νότια Μιτρόβιτσα, ωστόσο περισσότεροι είναι οι Σέρβοι», σημειώνει η Express.


Αντίδραση της Σερβίας


Μετά τη δράση της αστυνομίας του Κοσσυφοπεδίου και τη σύλληψη πολλών Σέρβων αστυνομικών, ο πρόεδρος της Σερβίας διέταξε το στρατό και την αστυνομία της Σερβίας να τεθούν σε επιφυλακή.


Η αλβανική ‘Gazeta Metro’ τονίζει ότι  στις ενέργειες της Σερβίας ανταποκρίθηκε ο πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου, Χασίμ Θάτσι, δηλώνοντας ότι  το Κοσσυφοπέδιο θα ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε ενέργεια της Σερβίας.


Οι δυνάμεις KFOR


Ο εκπρόσωπος των ειρηνευτικών στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο (KFOR) Βιντσένζο Γκράσο, αντέδρασε στην αστυνομική δράση που έλαβε χώρα σήμερα το πρωί στο βόρειο τμήμα της χώρας, όπου τραυματίσθηκαν τέσσερις άνδρες.


Μιλώντας στο σερβικό πρακτορείο Tanjug ο Γκράσο δήλωσε ότι η επιχείρηση της αστυνομίας του Κοσσυφοπεδίου είναι αμερόληπτη και λαμβάνει χώρα σε όλο το Κοσσυφοπέδιο.


«Η επιχείρηση της αστυνομίας του Κοσσυφοπεδίου είναι ουδέτερη και εξαπλώνεται σε όλο το Κοσσυφοπέδιο και δεν συμβαίνει μόνο στο Βορρά, γίνεται με εντολή του Εισαγγελέα του Κοσσυφοπεδίου και δεν απευθύνεται μόνο στους Σέρβους αλλά σε όλους όσους εμπλέκονται σε εγκλήματα και διαφθορά. Παρακολουθούμε την κατάσταση προς το παρόν και βρισκόμαστε σε επαφή με τις αρχές της Πρίστινα», είπε.


Επίσης, η αλβανική ‘Lapsi’ γράφει ότι συνελήφθησαν  πάνω από 30 εθνικά Σέρβοι αστυνομικοί, οι οποίο είναι ύποπτοι για συμμετοχή σε δίκτυα οργανωμένου εγκλήματος καθώς και ποινικά αδικήματα όπως «λαθρεμπόριο αγαθών» , «κακή χρήση των θεσμών», «απαγορευμένο εμπόριο» κλπ.









--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr