Η Τουρκία μειώνει τη στρατιωτική θητεία σε έξι μήνες



Μάιος 23, 2019. 22:21

Το κυβερνών κόμμα της Τουρκίας, υπέβαλε την Τετάρτη ένα νομοσχέδιο στο Κοινοβούλιο που θα μειώνει τη χρονική διάρκεια της στρατιωτικής θητείας από τους 12 μήνες στους 6 μήνες και προβλέπει τη μόνιμη δυνατότητα πληρωμής της στρατιωτικής θητείας για όσους μπορούν να το αντέξουν οικονομικά, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.


«Ο χρόνος της στρατιωτικής θητείας μειώνεται στους έξι μήνες και η δυνατότητα πληρωμής της θητείας θα είναι μόνιμη», είπε στους δημοσιογράφους ο Μεχμέτ Μους, αναπληρωτής πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.


Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, οι Τούρκοι πολίτες θα πρέπει να περάσουν ένα μήνα στρατιωτικής εκπαίδευσης και θα έχουν δυνατότητα εξαγοράς της υπόλοιπης θητείας των πέντε μηνών καταβάλλοντας 31 χιλιάδες λίρες (περίπου 5.024 δολάρια).


Το νομοσχέδιο αναμένεται να συζητηθεί στη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση την επόμενη εβδομάδα, αφού θα περάσει από την Επιτροπή Προγραμματισμού και Προϋπολογισμού.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr