« Οι Αλβανοί είναι άνθρωποι που κατέβηκαν από το βουνό»- πρωθυπουργός Σερβίας





Μάιος 30, 2019. 20:22

Πρίστινα.


Ο υπουργός Εξωτερικών του Κοσσυφοπεδίου Μπέχγκιετ Πατσόλι  αντέδρασε στην επιθετική δήλωση της πρωθυπουργού της Σερβίας, Άνα Μπράναμπιτς κατά των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου.

Τα σερβικά μέσα ενημέρωσης  αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, σήμερα, στο Βελιγράδι με τoν επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Σερβία, μιλώντας για τις τελευταίες εξελίξεις στις σχέσεις με το Κοσσυφοπέδιο, η Μπράναμπιτς χρησιμοποίησε σκληρές λέξεις λέγοντας «έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους που κατέβηκαν από το βουνό. Για αυτούς είναι το ίδιο αν υπάρχει πόλεμος ή όχι και αυτό με ανησυχεί».



Η αντίδραση του Πατσόλι έγινε στη σελίδα του στο Facebook,  που έγραψε ότι «στη διάρκεια της θητείας μου ως επικεφαλής της διπλωματίας δεν θα επιτρέψω στην επικεφαλής του σερβικού εκτελεστικού οργάνου να εισέλθει στο Κοσσυφοπέδιο, εφ’ όσον διακατέχεται  από αυτή την ρατσιστική ιδεολογία».


lapsi.al

 --
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr