Αλβανία: Διαμαρτυρίες και συγκρούσεις με την αστυνομία για την επίσκεψη Βούτσιτς



Μάιος 8, 2019. 23:29

Τίρανα.
 
Με το σύνθημα «Βούτσιτς και Ντόντικ- Persona non Grata» τα μέλη του κινήματος της Αυτοδιάθεσης και δεκάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στη λεωφόρο «Μαρτύρων του Έθνους» στα Τίρανα για να διαμαρτυρηθούν για την επίσκεψη του Σέρβου προέδρου, Αλεξάνταρ Βούτσιτς και του ομολόγου του της Δημοκρατίας Σέρπσκα της Βοσνίας Ερζεγοβίνης, Μίλοραντ Ντόντικ.



Η διαμαρτυρία οργανώθηκε από το Κίνημα Αυτοδιάθεση [Vetevendosje] εναντίον των δύο Σέρβων προέδρων που ήρθαν στα Τίρανα για τη συνάντηση της διαδικασίας «Μπάρντο- Μπριόνι» που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο.



Σύμφωνα με την αλβανική αστυνομία η διαμαρτυρία ήταν παράνομη, αλλά ο εκτελεστικός διευθυντής του Κινήματος Αυτοδιάθεση , που είναι παράρτημα του Κινήματος της Πρίστινα,Μπόικεν Αμπάζι εξέφρασε αντίθεση άποψη.


«Η διαμαρτυρία σας είναι παράνομη, διαλυθείτε», ήταν η προειδοποίηση της αστυνομίας, που τοποθέτησε ένα κορδόνι για να αποτρέψει την διέλευση των ακτιβιστών. Σύμφωνα με την αστυνομία οι διοργανωτές της διαμαρτυρίας θα θεωρηθούν υπεύθυνοι για αυτήν την αναταραχή, σημειώνουν τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης.





--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr