Η Exxon Mobil απέσυρε το προσωπικό της από το Ιράκ- Επείγουσα έκκληση από το Μπαχρέιν



Μάιος 19, 2019. 08:53

Η Exxon Mobil έχει αποσύρει το σύνολο του ξένου προσωπικού της, περίπου 60 άτομα, από την πετρελαιοπηγή της Δυτικής Κούρμα του Ιράκ και τους μετέφερε αεροπορικώς στο Ντουμπάι, σύμφωνα με ανώτατο Ιρακινό αξιωματούχο και τρεις άλλες πηγές του Reuters.


Η εκκένωση έγινε λίγες ημέρες μετά την απόσυρση από τις Ηνωμένες Πολιτείες του μη βασικού της προσωπικού από την πρεσβεία της Βαγδάτης, αναφέροντας απειλή από το γειτονικό Ιράν, το οποίο έχει στενούς δεσμούς με την ιρακινή σιιτική πολιτοφυλακή.


Η παραγωγή στο πετρελαϊκό πεδίο δεν επηρεάστηκε από την εκκένωση και οι εργασίες συνεχίζονται κανονικά, εποπτεύονται από Ιρακινούς μηχανικούς, δήλωσε ο επικεφαλής της κρατικής εταιρείας South Oil του Ιράκ που κατέχει το πετρελαϊκό πεδίο Ιχσάν Αμντούλ Τζαμπάρ. 

Πρόσθεσε ότι η παραγωγή παραμένει στα 440.000 βαρέλια την ημέρα(bpd).



Το Μπαχρέιν ζητά από τους πολίτες του να εγκαταλείψουν ‘άμεσα’ το Ιράκ και το Ιράν



Το Ντουμπάι- σύμμαχος του Μπαχρέιν προειδοποίησε τους πολίτες του το Σάββατο που ταξιδεύουν στο Ιράκ και το Ιράν να επιστρέψουν «επειγόντως» για την ασφάλειά τους, ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων BNA.


Το υπουργείο Εξωτερικών του Μπαχρέιν, ανέφερε ότι επικρατούν «ασταθείς περιφερειακές συνθήκες, επικίνδυνες εξελίξεις και πιθανές απειλές», σύμφωνα με το BNA.


Η προειδοποίηση έρχεται εν μέσω αναβρασμού των εντάσεων μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ιράν.


Την Τετάρτη, η Ουάσιγκτον απέσυρε όλα τα μη απαραίτητα μέλη έκτακτης ανάγκης από την πρεσβεία της από τη Βαγδάτη, έπειτα από προφανείς απειλές από το γειτονικό Ιράν, το οποίο βρίσκεται σε συμμαχία με τις ιρακινές σιιτικές πολιτοφυλακές.


jordantimes.com, lbcgroup.tv


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr