Hurriyet: Σειρά συναντήσεων στην Αθήνα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας



Μάιος 25, 2019. 08:28

Άγκυρα.

Σειρά συναντήσεων μεταξύ εκπροσώπων της Ελλάδας και της Τουρκίας, βρίσκεται σε εξέλιξη στην Αθήνα «προκειμένου να παραμείνουν οι δίαυλοι επικοινωνίας ανοικτοί» για θέματα που αφορούν το Αιγαίο Πέλαγος, σημειώνει η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ επικαλούμενη τον υπουργό Άμυνας της Ελλάδας Ευάγγελο Αποστολάκη.


Σύμφωνα με το βουλγαρικό πρακτορείο Fokus,  ο Αποστολάκης μιλώντας στους
δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε δύο ελληνικά ναυπηγεία, του Σκαραμαγκά και της Ελευσίνας,  υπογράμμισε ότι η Αθήνα θα διατηρήσει  ανοικτούς τους  διαύλους επικοινωνίας με την Τουρκία για να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για να ηρεμήσει η κατάσταση στο Αιγαίο Πέλαγος και την Ανατολική Μεσόγειο.


Είπε, επίσης, ότι τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης θα διασφαλίσουν τη σταθερότητα και την ειρήνη παρεμποδίζοντας την άμεση αντιμετώπιση των ναυτικών δυνάμεων.


Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας διαβεβαίωσε ότι οι συναντήσεις μεταξύ  των δύο γειτονικών χωρών πηγαίνουν καλά, προσθέτοντας ότι  βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη.


Η τουρκική αντιπροσωπεία βρίσκεται στην Αθήνα την περίοδο από 20 έως 25 Μαΐου για να συναντηθεί με Έλληνες αξιωματούχους για την ενίσχυση της συνεργασίας, ιδίως σε μέτρα για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης και έναν κώδικα συμπεριφοράς στο Αιγαίο Πέλαγος, σημειώνει το βουλγαρικό δημοσίευμα.


focus-news.net


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr