Ερντογάν: Με τη Ρωσία θα παράγουμε τα «S-500»



Μάιος 19, 2019. 09:43

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε χθες το βράδυ ότι η συμφωνία για την παράδοση από τη Ρωσία των συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας «S-400» έχει πλέον ολοκληρωθεί και ότι η Άγκυρα θα παράγει μαζί με τη Μόσχα το βελτιωμένο σύστημα «S-500», όπως σημειώνει η βουλγαρική ’24 ώρες’ επικαλούμενη το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων.

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι οι ΗΠΑ έχουν ανακοινώσει ότι η προγραμματισμένη αγορά της Τουρκίας των ρωσικών συστημάτων αεράμυνας είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για τη Συμμαχία. Η Ουάσιγκτον λέει ότι τίθεται σε κίνδυνο η τουρκική συνεργασία στην κατασκευή  των μαχητικών πέμπτης γενιάς ‘F-35’, επειδή το ρωσικό σύστημα είναι ασύμβατo με τα νατοϊκά συστήματα.


Ο Ερντογάν απαντώντας σε ερωτήσεις  φοιτητών στην Κωνσταντινούπολη δήλωσε ότι η Τουρκία έχει κάνει μια τεχνική ανάλυση και διαπίστωσε ότι τέτοιο πρόβλημα δεν υπάρχει. 

«Αυτοί [οι Αμερικανοί] έστειλαν την μπάλα στο κέντρο του γηπέδου, δείχνουν κάποια απροθυμία. Αλλά, αργά ή γρήγορα θα παραλάβουμε τα αεροσκάφη F-35, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία να μην παραδοθούν σε εμάς», είπε ο αρχηγός του τουρκικού κράτους.


Συγχρόνως το ρωσικό πρακτορείο Tass αναφέρει- σύμφωνα με την «Haberturk»- ότι η Τουρκία έχει στείλει εκατοντάδες μηχανικούς για την από κοινού παραγωγή των S-400 στη Ρωσία.



24chasa.bg
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr