Tass: Δύο Ρώσοι καταδικάστηκαν στο Μαυροβούνιο για «συμμετοχή σε πραξικόπημα»



Μάιος 9, 2019. 22:43

Ποντγκόριτσα.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ποντγκόριτσα καταδίκασε δύο Ρώσους πολίτες, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στην οργάνωση πραξικοπήματος, με ποινές  15 ετών για τον Έντουαρντ Σισμακόφ και 12 ετών για τον Βλαντίμιρ Ποπόφ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Tass που επικαλείται την ειδησεογραφική  «Vijesti» του Μαυροβουνίου.


Οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Μαυροβουνίου Αντρέι Μάνιτς και Μίλαν Κνέζεβιτς έλαβαν ποινή πέντε ετών για την ίδια υπόθεση.


Ωστόσο, ο Μάντιτς και ο Κνέζεβιτς δήλωσαν νωρίτερα ότι ποινική διαδικασία είναι υποκινούμενη πολιτικά και η κυβέρνηση προσπαθεί «να τακτοποιήσει τους λογαριασμούς της με την αντιπολίτευση».


Στην περίπτωση του λεγόμενου πραξικοπήματος της 16ης Οκτωβρίου 2016 στο Μαυροβούνιο ερευνήθηκαν 14 άτομα, μεταξύ αυτών και οι ηγέτες της αντιπολίτευσης του «Δημοκρατικού Μετώπου», Μάντιτς και Κνέζεβιτς, καθώς και Ρώσοι πολίτες.


Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών είχε απορρίψει τους ισχυρισμούς εναντίον της Ρωσίας ότι συμμετείχε στο αποτυχημένο πραξικόπημα του Μαυροβουνίου, χαρακτηρίζοντας τις κατηγορίες της Ποντγκόριτσα ως αβάσιμες και παράλογες.


focus-news.net


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr