Ζόραν Ζάεφ: Ένταξη στην ΕΕ μεταξύ 2025 και 2030



Ιούνιος 17, 2019. 21:02


Οι γερμανικές εφημερίδες δημοσιεύουν σήμερα τη συνέντευξη του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ, ενώ η ‘Φρανκφούρτερ Αλγκεμάιν Τσάιτουνγκ» δημοσίευσε έκθεση με τη συμμετοχή του Ζάεφ στη συζήτηση στην Αυστρία κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Όπως σημειώνει η (σκοπιανή)  ‘telegrafi.com ‘, την παραμονή της αυριανής συνεδρίασης του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, η  γερμανική εφημερίδα «Χάντελμπλατ» αναφέρει ως εξής την αισιοδοξία του Ζάεφ:


«Περιμένω σαφή και θετικά αποτελέσματα, τα οποία θα επιβεβαιώνουν ότι φέτος θα ξεκινήσουμε τις διαπραγματεύσεις για να λάβουμε επιπλέον κίνητρο για τη διαδικασία μεταρρύθμισης της Βόρειας Μακεδονίας».


Σχετικά με το αισιόδοξο σενάριο για την ένταξη στην ΕΕ, ο Ζάεφ λέει ότι θα εξαρτηθεί και από τις δύο πλευρές.


«Μεταξύ του 2015 και 20130 θα γίνουμε μέλος της ΕΕ. Το ερώτημα είναι πότε θα είμαστε έτοιμοι για την Ευρώπη και η Ευρώπη πότε θα είναι έτοιμη για εμάς. Και οι δύο πλευρές είναι σημαντικές. Πιο σημαντικές για εμάς είναι ότι οι  μεταρρυθμίσεις προς την κατεύθυνση αυτή και είναι το καλύτερο που μπορεί να γίνει για τη χώρα», είπε ο Ζάεφ.


Για τη συνάντηση με την Μέρκελ στο Βερολίνο την περασμένη εβδομάδα, είπε ότι ήταν ενθαρρυντική και θετική.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr