Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019

Βουλγαρία: Οι ‘Μακεδόνες’ των Σκοπίων έφαγαν πλύση εγκεφάλου επί 4 γενιές
Ιούνιος 20, 2019. 23:10


«Ο αντιβουλγαρισμός δεν παρουσιάζεται τόσο έντονος στα μέσα ενημέρωσης στη Βόρεια Μακεδονία, αλλά είναι ευρέως διαδεδομένος στα κοινωνικά δίκτυα», αυτό δήλωσε στην βουλγαρική εθνική ραδιοφωνία ο μόνιμος  ανταποκριτής στα Σκόπια, Μάρτιν Μίνκοφ.


Αναφερόμενος «στη στρεβλή σκέψη των δυτικών γειτόνων μας, δηλώνει ότι είναι αποτέλεσμα της πλύσης εγκεφάλου επί τέσσερις γενιές» όπως σημειώνεται, «και αυτή πλύση εγκεφάλου βασίζεται στη δημιουργία ενός νέου έθνους  που έχει αντι-βουλγαρική βάση», είπε ο Μίνκοφ.


Ο ίδιος ωστόσο εξέφρασε την αισιοδοξία ότι «θα καταλήξουμε σε μια αμοιβαία αποδεκτή λύση στην Επιτροπή εξέτασης των ιστορικών γεγονότων. Πιστεύω ότι αυτή η Επιτροπή θα διαλευκάνει την ιστορία μεταξύ της Βουλγαρίας και της Βόρειας Μακεδονίας», είπε.


Για την πιο πρόσφατη διαφωνία μεταξύ των μελών της  Κοινής Επιτροπής μεταξύ των δύο χωρών για ιστορικά θέματα, ο Μίνκοφ τόνισε ότι τα γεγονότα είναι απαράβατα και αυτά λένε ότι ο Γκότσε Ντέλτσεφ είναι Βούλγαρος.


Πρόσθεσε ότι κάθε χρόνο βουλγαρική αντιπροσωπεία καταθέτει στεφάνια στο χώρο που ενταφιάστηκαν τα οστά του Γκότσε Ντέλτσεφ στα Σκόπια, αυτό γίνεται την ημέρα που σκοτώθηκε ο Γκότσε Ντέλτσεφ στις 4 Μαΐου 1903.


news.bg-
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr