Η Αλβανία επιστρέφει στην Τουρκία 5,6 τόνους αλλοιωμένων προϊόντων



Ιούνιος 8, 2019. 14:55

Η Εθνική Αρχή Τροφίμων (AKU), μετά από ελέγχους που πραγματοποίησε στους συνοριακούς σταθμούς, προκειμένου να αποτραπεί η εισαγωγή στην Αλβανία τροφίμων που δεν πληρούν τις νομικές απαιτήσεις, διαπίστωσε αλλοιωμένα είδη διατροφής από την Τουρκία.

Έτσι, σε ελέγχους που έγιναν στο συνοριακό σταθμό Καπστίτσε/Κρυσταλλοπηγή, διαπιστώθηκε ότι φορτία συνολικού βάρους 5.636 κιλών που προέρχονταν από την Τουρκία με σκοπό την εισαγωγή και την εμπορία τους στην Αλβανία,  δεν τηρούσαν τους όρους υγιεινής ή ήταν αλλοιωμένα.


Τα προϊόντα ήταν ελαιόλαδο, σησαμέλαιο, χυμός ροδιού, βότανα, φύλλα τσαγιού, φακές, χαμομήλι, πράσινο θυμάρι, μαύρο πιπέρι, σπόροι  γαρίφαλου, κύμινο, τζίντζερ σε σκόνη, αφυδατωμένος μαϊντανός, ρεβίθια, κινέζικο αλάτι, φακές, κλπ.


Η AKU με γνώμονα την υγεία των καταναλωτών, αποφάσισε να απαγορεύσει την εισαγωγή αυτών των προϊόντων και την επιστροφή τους στη χώρα καταγωγής τους, την Τουρκία, όπως σημειώνει το δημοσίευμα.

korcareport.com


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr