Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας μηνύει Γερμανό δημοσιογράφο της ‘Bild’


Ο Έντι Ράμα μετά το σάλο που δημιουργήθηκε από δημοσιεύματα της γερμανικής Bild αποφάσισε να μηνύσει τον δημοσιογράφο της γερμανικής εφημερίδας  Πίτερ Τιντ

Ιούνιος 25, 2019. 21:22


Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, ανακοίνωσε ότι έχει δώσε εντολή σε Γερμανό πληρεξούσιο δικηγόρο, να ξεκινήσει άσκηση προσφυγής κατά της εφημερίδας ‘Bild’.Σύμφωνα με τον Ράμα, τα δικαστήρια της Γερμανίας θα αποφασίσουν σχετικά με τη θέμα των τηλεφωνικών υποκλοπών που  δημοσιεύθηκαν από την εφημερίδα και ανήκουν σε αρχεία της Αλβανικής Εισαγγελίας.


«Μόλις έδωσα εντολή στο Γερμανό δικηγόρο, Ματίας Πρίντζ, για έναρξη εκδίκασης για τα δημοσιεύματα της Bild. Τα γερμανικά δικαστήρια είναι εκείνα που θα αποφασίσουν ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο. Το κάνω αυτό επειδή οι Αλβανοί δικαιούνται να γνωρίζουν την αλήθεια και στη δικαιοσύνη δεν χωρά καμία σκιά», δήλωσε ο Ράμα.


Η μεγαλύτερη εφημερίδα της Ευρώπης έχει δημοσιεύσει μια σειρά ηχητικών υποκλοπών που υπάρχουν στην αλβανική Εισαγγελία σοβαρών εγκλημάτων και οι συνομιλίες που καταγράφονται  είναι μεταξύ ανώτερων μελών του Σοσιαλιστικού Κόμματος, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού Ράμα.


Στους διαλόγους τα κομματικά μέλη μιλούν για εκλογές και ψήφους με πρόσωπα του υποκόσμου της Αλβανίας, σύμφωνα με το αλβανικό δημοσίευμα.


lajmpress.org


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr