Κούρδισσα επικεφαλής της αμερικανικής πρεσβείας στη Βουλγαρία



Ιούνιος 18, 2019. 18:11

 Σόφια.

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε  ότι όρισε για πρέσβη των ΗΠΑ στη Βουλγαρία, την Χέρο Μουσταφά, Κούρδισσα, γεννημένη στην πόλη Αρμπίλ της Κουρδικής Περιφέρειας του Ιράκ, γράφει βουλγαρικό δημοσίευμα.



Η κα Μουσταφά είναι σήμερα αναπληρωτής επικεφαλής της πρεσβείας των ΗΠΑ στη πρωτεύουσα της Πορτογαλίας, Λισαβόνα. Παλαιότερα ήταν σύμβουλος πολιτικών υποθέσεων στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ινδία. Είναι διπλωμάτης καριέρας και θα αντικαταστήσει τον Έρικ Ρούμπιν στη Σόφια.


Η Χέρο Μουσταφά γεννήθηκε στο 1973 στην Αρμπίλ, δύο χρόνια από την παιδική της ηλικία πέρασσε σε στρατόπεδο προσφύγων. Το 1976, η οικογένειά της έλαβε το δικαίωμα για άσυλο στις Ηνωμένες Πολιτείες και εγκαταστάθηκε στη Βόρεια Ντακότα.


Έχει πτυχίο  από το Πανεπιστήμιο Τζορτζτάουν και μάστερ από το Πρίνστον. Μιλάει εννέα γλώσσες, μεταξύ αυτών αραβικά, τουρκικά, ελληνικά, ρωσικά, χίντι και περσικά.


dnes.dir.bg


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr