Σερβία: Οι μουσουλμάνοι στο Σάντζακ ζητούν ειδικό καθεστώςΙούνιος 11, 2019. 09:23

Το Βοσνιακό Εθνικό Συμβούλιο της Σερβίας και του Μαυροβουνίου στα Βαλκάνια ζητά από τους κρατικούς αξιωματούχους της Σερβίας, ειδικό καθεστώς για την επαρχία Σάντζακ.

«Το βοσνιακό εθνικό συμβούλιο σήμερα (χθες) ζητά με επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Σερβίας, τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο του κοινοβουλίου, για ειδικό καθεστώς για το Σάντζακ προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα τους», γράφει η τουρκική ‘Dünya Bülteni’.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι Βόσνιοι που ζουν στην περιοχή Σάντζακ ζητούν τη δημιουργία ενός ειδικού καθεστώτος (αυτονομίας) σε μια προσπάθειά τους για την επίλυση του καθεστώτος του βοσνιακού (μουσουλμανικού) προβλήματος, ώστε να τους επιτρέπει να έχουν περισσότερα πολιτικά και οικονομικά δικαιώματα και ίσες ευκαιρίες σε όλους τους κατοίκους του Σάντζακ ως έναν μόνιμο και σταθερό μηχανισμό, όπως σημειώνεται.


«Ζητούμε ένα ειδικό καθεστώς στο Σάντζακ, ως μια περιφερειακή πολιτική κοινότητα που θα περιλαμβάνει όλους τους (μουσουλμάνους) ανθρώπους του Σάντζακ, Αλβανούς, Βόσνιους Μαυροβούνιους. 


Το Βοσνιακό Εθνικό Συμβούλιο ζητά ίσες ευκαιρίες για όλους, σε μια πολυεθνική, πολυπολιτισμική κοινωνία για να οικοδομήσουμε μια πολυπολιτισμική και δημοκρατική κοινωνία και σας προσκαλεί σε έναν διάλογο για τη σημασία της άμεσης υιοθέτησης της λύσης που προτείνεται από την πρωτοβουλία αυτή».


dunyabulteni.net


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr