Αμερικανική αεροδιαστημική εταιρεία εγκαταλείπει την Τουρκία



Ιούνιος 23, 2019. 21:13

Η αμερικανική αεροδιαστημική εταιρεία «Pratt & Whitney» έχει τραβήξει την πρίζα στις δραστηριότητές της στην Τουρκία, επικαλούμενη προβλήματα στην ποιότητα παραγωγής, όπως αναφέρει  τουρκική ιστοσελίδα.


« Η Turkish Technic που είναι 100 τοις εκατό θυγατρική της Turkish Airlines, έφθασε σε οριακό σημείο με την αμερικανική εταιρεία Pratt & Whitney. Οι Αμερικανοί σταμάτησαν κάθε συνεργασία με ολόκληρη την ομάδα στην Κωνσταντινούπολη, επικαλούμενοι την κακή ποιότητα της παραγωγής», γράφει η τουρκική Air Port Haber.


Η απόφαση ελήφθη έπειτα από εντάσεις στην επιχείρηση 'Τουρκικό Κέντρο Μηχανών' (TEC).


Η TEC, μια κοινή επιχείρηση μεταξύ της Pratt & Whitney και της Turkish Technic, ήταν το κέντρο συντήρησης και επισκευής της Turkish Airlines. Ιδρύθηκε το 2009 και απασχολεί περίπου 250 άτομα, λειτουργεί  στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης Σαμπίχα Γκοκτσέν.


Οι Αμερικανοί είχαν εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους για τη διασφάλιση της ποιότητας της TEC εδώ και αρκετό καιρό, σύμφωνα με την ιστοσελίδα.


Η TEC με ένα σύστημα τεχνολογίας και πληροφορικής ενίσχυε τη μεθοδολογία για τις πρακτικές γενικής επισκευής κινητήρων, παρέχοντας υπηρεσίες σε αεροσκάφη στην Τουρκία, την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.


airporthaber.com


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr