«Τα Σκόπια θα πάρουν ημερομηνία για διαπραγματεύσεις»- Γιουγκέρ



«Καλά νέα για τα Σκόπια- Γιουγκέρ: Η Βόρεια Μακεδονία παίρνει ημερομηνία για διαπραγματεύσεις τον Ιούλιο», γράφει το δημοσίευμα της Blic.


Ιούνιος 5, 2019. 09:15


«Η Βόρεια Μακεδονία πιθανότατα θα λάβει ημερομηνία για τις προενταξιακές διαπραγματεύσεις τον Ιούλιο, δήλωσε χθες το βράδυ ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλωντ Γιουγκέρ, γράφει η σερβική Blic.



Ο Γιουγκέρ, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να πάρει αυτήν την απόφαση φέτος.


Ο Ζάεφ δήλωσε ότι ήταν πεπεισμένος ότι αυτή η απόφαση θα γίνει το φετινό καλοκαίρι, λέγοντας ότι η χώρα του, το αξίζει 100 τοις εκατό.


«Πιστεύω ότι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού θα ληφθεί απόφαση σχετικά με την ημερομηνία έναρξης των διαπραγματεύσεων. Δεν υπάρχει ισχυρότερο  κίνητρο τόσο για ολόκληρη την περιοχή, όσο και για τη Βόρεια Μακεδονία, από την ΕΕ», ανέφερε ο Ζάεφ.


Ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τη Διεύρυνση και την Πολιτική Γειτονίας, Γιόχανες Χαν, δήλωσε ότι η έναρξη των διαπραγματεύσεων με τη Βόρεια Μακεδονία είναι σημαντική, όχι μόνο λόγω της σταθερότητας της περιοχής, αλλά και για την αξιοπιστία της ΕΕ, η οποία θα ανταμείψει τις προσπάθειες της χώρας να εγκρίνει τη συμφωνία των Πρεσπών με την Ελλάδα.


blic.rs


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr