Σκόπια: Ο Ερντογάν πίσω από τον μιναρέ στην Οχρίδα



Ιούνιος 15, 2019. 20:20

Σκόπια.

Μάταιες ήταν οι διαμαρτυρίες των κατοίκων της Οχρίδας ( Αχρίδας) για τον παράνομο μιναρέ που χτίστηκε κατά την αποκατάσταση ενός παλιού τζαμιού στην πόλη αυτή των Σκοπίων. Αφού τα γεγονότα δείχνουν ότι πίσω από την παράνομη οικοδόμησή του βρίσκεται ο ίδιος ο πρόεδρος της Τουρκίας.


«Οι θύρες του Τζαμιού του Αλί Πασά άνοιξαν στον πρέσβη της Τουρκίας στη χώρα μας,  στην ομάδα του και στους εκπροσώπους των μουφτήδων από την Οχρίδα, που σήμερα ελέγχουν το θρησκευτικό κτήριο και το επίσημο άνοιγμά του αναμένεται να γίνει παρουσία του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν», σημειώνει στη διαδικτυακή έκδοση το σκοπιανό κανάλι  Sitel’.


Παρά τις αντιδράσεις των κατοίκων και της κοινωνίας των πολιτών, για την οικοδόμηση ενός μιναρέ με το πρόσχημα της αποκατάστασης του παλαιού τζαμιού που έγινε χωρίς οικοδομική άδεια, ο πρέσβης της Τουρκίας Τούλι Ερκάλ Καρά είπε ότι τίποτε δεν είναι παράνομο και το οικοδόμημα κτίστηκε στο πλαίσιο της συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών, όπως σημειώνεται.


Ο Τούρκος πρέσβης δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων ότι η αποκατάσταση του θρησκευτικού κτηρίου θα εμπλουτίσει την  (τουρκική) πολιτιστική κληρονομιά και ενδεχομένως θα αυξήσει τον αριθμό των (Τούρκων) επισκεπτών στην πόλη.


--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr