«Το σχέδιο της Ελλάδας, έπεσε στο νερό! Η Τουρκία η μόνη διέξοδος»



Ιούνιος 16, 2019. 19:07

Ο σχεδιασμός  East-Med’, που δημιουργήθηκε από την Κύπρο, το Ισραήλ και την Ελλάδα, αποσκοπεί στη μεταφορά των πόρων φυσικού αερίου από την Ανατολική Μεσόγειο προς την Ευρώπη, γράφει η τουρκική «haber7.com».


Οι Κύπριοι που αδυνατούν να υλοποιήσουν τα σχέδιά τους για οικονομικούς λόγους, σχεδιάζουν να εξάγουν το αέριο που θα βγει από το οικόπεδο της Αφροδίτης στην Αίγυπτο σε υγροποιημένη μορφή.


Εάν το αιγυπτιακό project δεν υλοποιηθεί, η μόνη διέξοδος είναι από την Τουρκία.

«Η ελληνική κυπριακή διοίκηση κατά τρόπο αντίθετο προς το διεθνές δίκαιο με τη μονομερή διακήρυξη της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης  (σημ. αυτή είναι η τουρκική θέση), ο μόνος τρόπος για τη χρήση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου που βρίσκονται στο οικόπεδο Αφροδίτη είναι η Αίγυπτος».


»Η Εταιρεία Υδρογονανθράκων Κύπρου (ΕΥΚ) έκανε δηλώσεις σχετικά με την κατάθεση της Αφροδίτης».


 Σύμφωνα με αυτήν- γράφει το τούρκικο δημοσίευμα- οι σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής  της Αιγύπτου ενδέχεται να  θεωρηθούν ως  λύση για τις αγορές του φυσικού αερίου για τη χρήση των αιγυπτιακών υποδομών.


Ο αγωγός που θα δημιουργηθεί από την Κύπρο το Ισραήλ και την Ελλάδα θα έχει μήκος 3.300 χιλιομέτρων και βάθος 2 χιλιόμετρα και προβλέπεται να ολοκληρωθεί το 2025.

 Εάν υλοποιηθεί αυτό το έργο θα είναι ο μακρύτερος  υποθαλάσσιος αγωγός φυσικού αερίου στον κόσμο.


Οι εμπειρογνώμονες στον τομέα της ενέργειας προειδοποιούν ότι ο αγωγός, ο οποίος θα κοστίσει 15 δισεκατομμύρια δολάρια, δεν είναι επικερδής επένδυση δεδομένης της παγκόσμιας αγοράς φυσικού αερίου.


Οι εδικοί του φυσικού αερίου στην περιοχή τονίζουν ότι η μόνη δυνατή λύση για τη μεταφορά  στην Ευρώπη είναι μέσω του Τσεϊχάν της επαρχίας των Αδάνων της Τουρκίας.


Η Ελλάδα στέλνει στρατό



Η Ελλάδα όπως φαίνεται έχει εντείνει τα στρατεύματά της στα βόρεια σύνορα και στα νησιά του Αιγαίου ως δικαιολογία για τις τουρκικές γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.


Τη νύχτα στέλνονται στρατιωτικές αποστολές.


Σύμφωνα με δημοσιεύματα των ελληνικών μέσων ενημέρωσης, η Ελλάδα στέλνει τις βραδινές ώρες στρατιωτικές δυνάμεις από το ηπειρωτικό μέρος μέσω της Ραφήνας στα νησιά του Αιγαίου και στις βόρειες περιοχές. 

Μάλιστα, μια φωτογραφία στο Pronews δείχνει ένα ιερέα να τους ευλογεί πριν επιβιβασθούν το πλοίο.


Οι ειδήσεις από την Ελλάδα μιλούν για ένταση στην περιοχή σε συνδυασμό με τη  σύμβαση Ρωσίας - Τουρκίας για την αγορά  των S-400 και για αυτό ενισχύει  στρατηγικές περιοχές.


--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr