Σλαβομακεδονική Ανάλυση: «Ο εκβουλγαρισμός των Σκοπίων στην εποχή του Ζάεφ»




 Οι Βούλγαροι υποδέχονται τους Σκοπιανούς : «Καλώς ήρθατε στο σπίτι (πατρίδα)»

 


Ιούνιος 19, 2019. 18:29


Αυτό που μέχρι πριν από δύο χρόνια ήταν αδιανόητο, η ‘μακεδονική’ αριστερά με επικεφαλής των Ζόραν Ζάεφ, διαπραγματεύεται, τώρα,  με τη Βουλγαρία  για το ποιος ήταν ο Γκότσε Ντέλτσεφ και τι είδους άνθρωποι είμαστε σήμερα,  αυτό είναι δυστυχώς μια πραγματικότητα για τη ‘Μακεδονία’, γράφει η σκοπιανή Εξπρές.

Συνεχίζει:



Η Βουλγαρία, εδώ και πολλά χρόνια προσπαθεί να βρει έναν τρόπο να διαπεράσει την αδιαπέραστη ελίτ των ‘Μακεδόνων’ πολιτικών σε σχέση με το βασικό της επιχείρημα, το οποίο είναι ότι δεν υπάρχει ‘μακεδονικός’ λαός, αλλά πρόκειται για ένα είδος παραγώγου του βουλγαρικού έθνους που δημιουργήθηκε στο έδαφος τεσσάρων γεωγραφικών περιοχών, της  Μοισίας, Ντομπρουτσάς, Θράκης και Μακεδονίας.


Ένας από τους στόχους της Βουλγαρίας, ήταν να πείσει ότι δεν υπάρχει ‘μακεδονικό’ έθνος και ότι ένα μεγάλο μέρος των Βουλγάρων συνέβαλε στη δημιουργία της ‘Μακεδονίας’.


Η  Βουλγαρία βλέπει ότι μέσα από την ‘μακεδονική’ αριστερά και μέσα από τον Ζόραν Ζάεφ,  ο  Μπόικο Μπορίσοφ,  θα καταφέρει  να καταγγείλει τον «εθνικισμό» των Σκοπίων στη βουλγαρική ιδέα,  όταν ο «εθνικισμός» αυτός ‘μεγάλωσε’ κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης του VMRO-DPMNE.


Σε όλους εμάς, χαράχθηκε στη μνήμη μας η εικόνα με τον Ζάεφ και τον Μπορίσοφ στο μνημείο του Σαμουήλ – που τώρα έγινε τσάρος της Βουλγαρίας, και τις θριαμβευτικές δηλώσεις του Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ (του βουλγαρικού VMRO)  μία ημέρα μετά την υπογραφή  της συμφωνίας για τις σχέσεις καλής γειτονίας καθώς και οι νέες επιχειρήσεις της οικογένειας Ζάεφ που άνοιξαν  στη Βουλγαρία, όταν ανέλαβε την εξουσία.


Είναι ιδιαίτερα σημαντική  να σημειώσουμε η διείσδυση της Βουλγαρίας στη ‘Μακεδονία’.


Υπάρχουν δύο περιπτώσεις.


Η πρώτη είναι μέσω των μυστικών υπηρεσιών που μετά την ανάληψη της εξουσίας του Ζόραν Ζάεφ σταμάτησαν όλες οι δραστηριότητες των υπηρεσιών ασφαλείας μας, σχετικά με τις δραστηριότητες παρακολούθησης της ‘μακεδονικής επικράτειας’ στη Βουλγαρία (Μακεδονία του Πιρίν).


Από τη μία ημέρα στην άλλη, το ‘μακεδονικό’ υπουργείο Εσωτερικών, άλλαξε τη φιλοσοφία του. Αντί να παρακολουθεί τις δραστηριότητες των ξένων πρακτόρων, άρχισε η μαζική παρακολούθηση των δραστηριοτήτων των ‘Μακεδόνων’ με την κάλυψη του δεξιού εξτρεμισμού και του εθνικισμού.


Η δεύτερη περίπτωση,  είναι οι δύο Βούλγαροι βουλευτές ο Άνγκέλ Τζαμπάσκι του VMRO-BND και ο Αντρέι Κοβάτσεφ του GERB.

 Αυτοί οι δύο πολιτικοί τα τελευταία χρόνια προσπάθησαν να υποστηρίξουν τη νέα δεξιά και τη συντηρητική πολιτική στα Σκόπια, ως εναλλακτική λύση στο VMRO-DPMNE, προκειμένου να το διασπάσουν.


Η κύρια δουλειά αυτής της νέας κίνησης ήταν «είμαστε με VMRO, αλλά όχι με το VMRO-DMPNE». 

Αυτό άφηνε ένα ευρύ χώρο για να εντοπίσουν όλους εκείνους που ήταν πατριώτες και συντηρητικοί στα Σκόπια, ώστε να τους κατευθύνουν στη βουλγαρική πτυχή της ιστορίας του ‘μακεδονικού’ λαού, με σκοπό την εδραίωση αυτής της θέσης στη ‘Μακεδονία’.


Βασικοί παίκτες σε αυτήν την εκδοχή ήταν το ζεύγος Κοβάτσεφ- Τζαμπάσκι και έξι πολίτες της «Μακεδονίας» με διπλή υπηκοότητα που είχαν πρόσβαση σε πόρους και πληροφορίες που βρίσκονταν υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης ή κρατικών φορέων στη Σόφια, προκειμένου να χρησιμοποιήσουν με ήρεμο τρόπο τον «Εκβουλγαρισμό» της ‘Μακεδονίας’.


Τα ονόματά τους είναι γνωστά  στο ενημερωμένο κοινό και κάποια από αυτά πέρα από τις ηλεκτρονικές πύλες υπάρχουν στις τηλεοπτικές συζητήσεις, στοχεύοντας να δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση η Βουλγαρία δεν έχει εισέλθει μόνο στην πολιτική της ‘Μακεδονίας’ αλλά λειτουργεί στην κοινωνία.


Αυτοί οι νέοι άνθρωποι ενεργούν ως ανεξάρτητοι κομματικά, αρθρογραφούν, ενώ είναι μέρος της ηγεσίας ή κοντά στο πολιτικό κόμμα GDU, το κίνημα conservative.mk, αλλά και οργανωμένοι σε προφίλ του Facebook όπως το ‘Πρικάζνι Μπουλεβάρτ’ και το ‘Μποέμοτ’.


Γνωστή σε όλους τους πολίτες είναι η σκληρή επίθεση εναντίον της αντιπολίτευσης του VMRO-DPMNE και η σχεδόν συμβολική κριτική στην πολιτική του Ζάεφ.


Αν και είναι κομματικά περιθωριοποιημένοι με αδύναμη βαθμολόγηση στις εκλογές, ωστόσο,  χάρη στους Βουλγάρους μέντορες, τα ταμεία και ορισμένων ηλεκτρονικών πυλών καθώς και των ομάδων κοινωνικής δικτύωσης κοντά στον Ζέεφ, παίρνουν αφύσικη δημοσιότητα.


Οι κίνδυνος της μελλοντικής επιρροής τους έγκειται στις αντιτρομοκρατικές αλλά και στις φιλορωσικές σχέσεις των Βουλγάρων μέντορών τους.



Για το VMRO-BND στη Βουλγαρία, υπάρχει ενημέρωση του κοινού, ότι χρηματοδοτείται εν μέρει από το ρωσικό χρήμα και πρόσφατα το τοπικό αρχηγείο του κόμματος στο Σίλβεν, ανύψωσαν εκτός από τη βουλγαρική σημαία και τη ρωσική (φωτό).


Η ‘Μακεδονία’ βρίσκεται σε μια φάση όπου όλη η συλλογική μνήμη και η ιστορία αποσυναρμολογείται από τη βουλγαρική πλευρά. Η ταυτότητα του αδιαμφισβήτητου ενοποιητικού χαρακτήρα της ‘μακεδονικής’ αριστεράς και της δεξιάς, που είναι ο Γκότσε Ντέλτσεφ έχει τεθεί υπό αμφισβήτηση.


Ο Μπορίσοφ  εναντιώνεται με τον Ζάεφ,  και με τη βοήθεια της ΥΠΕΞ Εκατερίνα Ζαχαρίεβα εξευτελίζουν τον γίγαντα επαναστάτη των (σλαβο)μακεδόνων και ο Καρακατσάνοφ, ο Τζαμπάσκι και ο Κοβάτσεφ προσπαθούν να βοηθήσουν σε αυτό μέσω της πλάγιας πολιτικής τους.


Όλα αυτά γίνονται αποκλειστικά και μόνο σε βάρος των πιο ιερών ‘μακεδονικών’ εθνικών συμφερόντων, τα οποία ο ‘Φρανγκεστάιν’ Ζάεφ που οδηγεί τη χώρα, είναι πολύ πιθανόν να την πουλήσει φθηνά.




expres.mk


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr