Σκόπια: Ένα μικρό κόμμα ζητά κρατική επιχορήγηση



Ιούνιος 20, 2019. 21:06

Το σλαβικό κόμμα TMRO των Σκοπίων διαμαρτύρεται γιατί επί έξι χρόνια δεν έχει λάβει κρατική επιχορήγηση.


Σε ανακοίνωσή που απέστειλε στα μέσα ενημέρωσης καθώς και στις πρεσβείες των ξένων χωρών στα Σκόπια, διαμαρτύρεται γιατί το υπουργείου Δικαιοσύνης δεν το επιτρέπει να ενταχθεί  στο ειδικό πρόγραμμα χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων εδώ και έξι χρόνια.


Σύμφωνα με το κόμμα αυτό «το άρθρο 10 του νόμου  ‘Περί Πολιτικών Κομμάτων’ προβλέπει  κρατική επιχορήγηση σε όλα τα κόμματα και το κράτος χωρίς καμία εξήγηση δεν συμμορφώνεται με το νόμο», όπως αναφέρει.


Οι επικεφαλής του σλαβικού κόμματος θεωρούν ότι τα κεφάλαια που προορίζονταν για την πολιτική αυτή οντότητα έχουν διατεθεί παράνομα αλλού.


Το TMRO, όπως σημειώνουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, έχει αποστείλει επιστολή στον πρόεδρο της κυβέρνησης και σήμερα θα ενημερωθούν οι διεθνείς αντιπρόσωποι στη χώρα.


--


 (Σημείωση Βαλκανικού Περισκόπιου : Το «TMRO» είναι τα αρχικά από το «Μόνιμη Μακεδονική Ριζοσπαστική  Ένωση» - και έχει δεξιό προσανατολισμό και το όνομά του βρίσκεται κοντά  στη  βουλγαρική  επαναστατική  οργάνωση TMRO, ενώ οι Σκοπιανοί τη θεωρούν οργάνωση των Σλαβο-‘Μακεδόνων’. 
Το κόμμα αυτό των Σκοπίων,  συμμετείχε πρώτη φορά σε εκλογές το 2006 και κέρδισε περίπου 1600 ψήφους, στις εκλογές του 2008 έλαβε 1800 ψήφους. Από το 2011 και μετά, συμμετέχει  στον συνασπισμό του VMRO-DPMNE).


--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr