Τουρκία: Διεθνής πολυεθνική αεροπορική άσκηση



Ιούνιος 26, 2019. 22:02


Διεθνής εκπαιδευτική άσκηση Αετός της Ανατολής 2019 έλαβε χώρα στο Ικόνιο, στην 3η Αεροπορική Βάση.



Σε αυτήν έλαβαν μέρος αεροπορικές δυνάμεις  από τις ΗΠΑ, το Αζερμπαϊτζάν, την Ιταλία, το Κατάρ, το ΝΑΤΟ, το Πακιστάν, την Ιορδανία και την Τουρκία. Η εκπαιδευτική άσκηση είναι προγραμματισμένη από τις 17 έως τις 28 Ιουνίου.


Κατά την ημέρα της παρουσίας των παρατηρητών και του Τύπου,  έγινε ενημέρωση από τον ιπτάμενο σμηναγό Τουρκάι Τουμέρ.


Στην ενημέρωση των δημοσιογράφων ο Τουμέρ ανέφερε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν συμμετείχαν στην εκπαιδευτική άσκηση με τα μαχητικά αεροσκάφη F-35 αλλά με τα F-15.


Μετά τη σχετική ενημέρωση, οι πιλότοι που συμμετείχαν στην εκπαίδευση πραγματοποίησαν πτήσεις.


Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Γιασάρ Γκουλέρ και ο διοικητής της πολεμικής αεροπορίας πτέραρχος Χασάν Κουτσουκουγιούζ και οι διοικητές των αεροπορικών δυνάμεων άλλων χωρών, παρακολούθησαν τις εκπαιδευτικές πτήσεις από οθόνη.


«Σε ένα περιβάλλον προσομοιωμένο με πραγματικές λειτουργίες, η εκπαιδευτική άσκηση 'Αετός της Ανατολής' έχει σχεδιασθεί για να αυξήσει τα επίπεδα εκπαίδευσης των πιλότων, του προσωπικού της αεροπορικής άμυνας, των ελεγκτών, κατά τη λειτουργία, τη δοκιμασία για την ανάπτυξη κοινών ενοποιημένων διαδικασιών, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι απώλειες υπό πραγματικές συνθήκες λειτουργίας και να μεγιστοποιηθεί η αποτελεσματικότητα της αποστολής του Διεθνούς Εκπαιδευτικού Κέντρου Αετός της Ανατολής».


cnnturk.com


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr