Θετική η Μέρκελ στην άρση της βίζας για τους Κοσοβάρους



Ιούνιος 6, 2019. 17:49


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συνάντηση του πρωθυπουργού του Κοσσυφοπεδίου, Ραμούς Χαραντινάι με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.


Μετά τη συνάντηση, ο Χαραντινάι δήλωσε ότι συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή και για τις διμερείς σχέσεις μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας.


Όσον αφορά τις σχέσεις με τη Σερβία, ο πρωθυπουργός είπε ότι βρίσκεται στη διαδικασία μιας δύσκολης  συμφωνίας  με στοιχεία την αμοιβαία εγγύηση για τα σημερινά σύνορα.


«Εξέφρασα  την ευγνωμοσύνη μου προς την Καγκελάριο Μέρκελ για τη υποστήριξη του γερμανικού κράτους όσον αφορά  την προστασία της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας του Κοσσυφοπεδίου, καθώς και την απόφαση της Γερμανίας να πει «ναι» στο Συμβούλιο της Ευρώπης για την άρση των θεωρήσεων για τους πολίτες του Κοσσυφοπεδίου, οι οποίοι, αν και είναι ένας από τους πιο φιλοευρωπαϊκούς λαούς, δεν έχει τις ανάλογες ελευθερίες. 

Έλαβα την διαβεβαίωση από την καγκελάριο Μέρκελ ότι η Γερμανία θα συνεχίσει να υποστηρίζει το Κοσσυφοπέδιο στην ευρωατλαντική του πορεία και στη διεθνή υποστήριξή  του», δήλωσε ο Χαραντινάι.


ballkani.info


-
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr