Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αποτρέψουν μια σύγκρουση Ελλάδας- Τουρκίας



Ιούνιος 6, 2019. 08:37

Επικαλούμενος την κλιμάκωση των εντάσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, η  Αμερικανίδα διευθυντρια του Γραφείου για θέματα Νότιας Ευρώπης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Γιούρι Κιμ,  δήλωσε την Τετάρτη ότι η Ουάσιγκτον κάνει ό, τι είναι δυνατόν, για να αποφευχθεί σύγκρουση μεταξύ των δύο χωρών.


Σύμφωνα με το πρακτορείο Bgnes, η Κιμ έκανε τα σχόλια κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης στην 35η  Ετήσια Διεθνή  Επιτροπή Συντονισμού- Δικαιοσύνης για την Κύπρο (PSEKA) στην Ουάσιγκτον, στην οποία συμμετείχαν πρώην πρεσβευτές των ΗΠΑ στην Ελλάδα και την Κύπρο, Ντάνιελ Σμιθ και Καθλίν Ντόχερτι καθώς και το μέλος  του Συμβουλίου της Επιτροπής της Γερουσίας για τις Εξωτερικές Σχέσεις, Ντάμιεν Μάρφι.


Η Κιμ δήλωσε ότι η ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας με την Ελλάδα και την Κύπρο είναι υπέρ των Ηνωμένων Πολιτειών. Ενθάρρυνε επίσης την Κύπρο να συνεχίσει τις επαφές με τις Ηνωμένες Πολιτείες.


news.bg


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr