Βουλγαρία: Ο Καρακατσάνοφ επικρίνει την Επιτροπή Βουλγαρίας- Βόρειας Μακεδονίας για τον Γκότσε Ντέλτσεφ



Ιούνιος 10, 2019. 00:24

Σόφια.

Σε δήλωσή του προς τα μέσα ενημέρωσης, ο ηγέτης του VMRO και αντιπρόεδρος  της Βουλγαρικής Κυβέρνησης, Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ, λέει ότι «τα Σκόπια είναι απρόθυμα να παραδεχθούν ότι ο Γκότσε Ντέλτσεφ είναι Βούλγαρος, ένα γεγονός που είναι προφανές, τεκμηριωμένο και αναγνωρισμένο από τον ίδιο, όπως το έχει γράψει όταν βρισκόταν εν ζωή.


Σύμφωνα με τον Καρακατσάνοφ, οι πολιτικοί των Σκοπίων έχουν προτείνει στην Επιτροπή να ομονοήσουν στην εικόνα του Γκότσε Ντέλτσεφ ως έναν «Μακεδόνα Απελευθερωτή», ο οποίος τιμάται από το βουλγαρικό λαό», όπως αναφέρει η βουλγαρική «Ντνέβνικ».


«Για μένα, αυτή η πρόταση είναι μια απροκάλυπτη γελοιοποίηση, στην πραγματικότητα υπονομεύεται η διαδικασία για τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Μέχρι στιγμής, η διαδικασία με τα Σκόπια οφείλεται κυρίως στη γενναιοδωρία της Σόφιας και τη δέσμευση των διεθνών παραγόντων. Αλλά, προφανώς, ήρθε η ώρα για τη Βουλγαρία να ενισχύσει τη θέση της, όπως το έκανε και η Ελλάδα», είπε ο Καρακατσάνοφ.


«Αν συνεχίσει έτσι,  η βουλγαρική αντιπροσωπεία θα πρέπει να εγκαταλείψει τη διαδικασία με όλες τις πιθανές συνέπειες για την ενσωμάτωση της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Το φταίξιμο για αυτό δεν θα είναι δικό μας», πρόσθεσε ο Καρακατσάνοφ.


kanal5.com.mk


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr