Σάββατο 29 Ιουνίου 2019

Η νέα επικεφαλής της διπλωματικής αποστολής των ΗΠΑ στην ΑλβανίαΙούνιος 29, 2019.08:40

Τίρανα.
Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τράμπ έχει ορίσει ως επικεφαλής της διπλωματικής αποστολής των ΗΠΑ στην Αλβανία την Γιούρι Κίμ (Yuri Kim).

Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η Γιούρι Κιμ, είχε σημαντικές θέσεις στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ και εργάστηκε ως υφυπουργός του Κόλιν Πάουελ  επί προεδρίας του Τζορτζ Μπους του νεότερου.


Η Κιμ διετέλεσε μέλος της Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης, ασχολούμενη με τις κύριες προκλήσεις για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ και την εξωτερική πολιτική σε πολλές χώρες, όπως Κίνα, Βόρεια Κορέα, Τουρκία, Ιράκ και στο ΝΑΤΟ.


Στη Βαγδάτη υπηρέτησε από το 2009 έως το 2010 ως πολιτικός σύμβουλος των ιρακινών ηγετών για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων.


Στην Άγκυρα είχε υπηρετήσει ως Πολιτικός Σύμβουλος από το 2011 έως το 2014, όπου ήταν υπεύθυνη για την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας, ιδιαίτερα στις εξελίξεις σχετικά με τη Συρία, το Ιράκ και το Ιράν.


Μιλάει κορεατικά, κινέζικα, ιαπωνικά και τουρκικά.


standard.al


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr