Νέα συμφωνία Ισραήλ – ΗΠΑ για παράδοση αεροσκαφών



Ιούνιος 19, 2019. 16:54

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πουλήσουν  τελευταίας τεχνολογίας αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού στο Ισραήλ, στο πλαίσιο της χορήγησης στρατιωτικής βοήθειας που λαμβάνει το Τελ Αβίβ από τις ΗΠΑ.
Συγκεκριμένα το Ισραήλ σχεδιάζει να αγοράσει οκτώ αεροσκάφη τύπου Boeing KC-46 
  Pegasus από τις ΗΠΑ για να αντικαταστήσει τον σημερινό στόλο της Ισραηλινής Πολεμικής 


Αεροπορίας, ο οποίος περιλαμβάνει τα παλαιά KC-130 Hercules και τα μετατραπέντα Boeing 707s όπως ανέφεραν χθες οι Times of Israel, σχετικά με αναφορά του ισραηλινού καναλιού ‘12 News’.


Η Αμερικανική Πολεμική Αεροπορία παρέλαβε το αεροσκάφος Boeing KC-46 Pegasus μόλις πριν λίγους μήνες που σημαίνει ότι η πώληση τους στο Ισραήλ θα σηματοδοτήσει την πρώτη φορά που οι ΗΠΑ συμφώνησαν  να πουλήσουν την τεχνολογία σε τρίτο μέρος.


Το Ισραήλ θα αρχίσει να παραλαμβάνει τα αεροσκάφη τα επόμενα δύο χρόνια, όπως ανέφερε στρατιωτικός στο Κανάλι 12 :


«Όπως στην Αμερικανική Πολεμική Αεροπορία,  έτσι και στην Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία (τα KC-46) δίνουν τη δυνατότητα να φθάνουν και να πράττουν  ο,τιδήποτε χρειάζονται να κάνουν ανά πάσα στιγμή, είτε πρόκειται για ανθρωπιστικές επιχειρήσεις ή επιχειρήσεις μάχης».


Το κόστος των οκτώ αεροσκαφών  εκτιμάται ότι υπερβαίνει το 1 δισεκατομμύριο δολάρια, το οποίο το Ισραήλ θα πληρώσει για τη χρήση ενός μέρους των στρατιωτικών ενισχύσεων των ΗΠΑ ύψους 3,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων που λαμβάνει ετησίως.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr