Η πλατφόρμα Αρμενίας- Ελλάδας- Κύπρου ανοίγει νέες προοπτικές ανάπτυξης σχέσεων



Ιούνιος 5, 2019. 20:20

Γιερεβάν.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Αρμενίας συναντήθηκε στις 4 Ιουνίου με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Γεώργιο Κατρούγκαλο στην Αθήνα.


Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της Αρμενίας, οι ΥΠΕΞ  Ζοχράμπ Μνασακανιάν και ο Γεώργιος Κατρούγκαλος αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με ορισμένα θέματα της διμερούς ατζέντας.


Οι υπουργοί Εξωτερικών επιβεβαίωσαν την ετοιμότητα να εμβαθύνουν τις παραδοσιακές σχέσεις και τη συνεργασία στους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος που βασίζονται στις υπάρχουσες τεράστιες δυνατότητες.


Οι υπουργοί Εξωτερικών Ζοχράμπ Μνασακανιάν και Γεώργιος Κατρούγκαλος υπογράμμισαν  με ικανοποίηση ότι η νέα τριμερής πλατφόρμα συνεργασίας Αρμενίας- Ελλάδας- Κύπρου ανοίγει νέους ορίζοντες για την αποτελεσματική ανάπτυξη των σχέσεων σε πολιτικό, οικονομικό, πολιτιστικό και εκπαιδευτικό επίπεδο.


Αναφερόμενος στη συνεργασία Αρμενίας- ΕΕ, ο Μνασακανιάν υπογράμμισε τη σημασία της Συμφωνίας Συνολικής και Ενισχυμένης Σύμπραξης ως σταθερού νομικού πλαισίου για διμερή και πολυμερή συνεργασία με την ΕΕ και τα κράτη μέλη της.


Οι συνομιλητές αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τις προοπτικές συνεργασίας στο περιθώριο της διαφόρων πλατφορμών ολοκλήρωσης.


Οι υπουργοί Εξωτερικών της Αρμενίας και της Ελλάδας αναφέρθηκαν σε ορισμένα διεθνή και περιφερειακά επείγοντα θέματα, σημειώνει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα της Armen Press.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr