Η Σλαβική Διασπορά καλεί τα μέλη του ΝΑΤΟ να μην ψηφίσουν την ένταξη στο ΝΑΤΟ της Βόρειας Μακεδονίας



Ιούνιος 17, 2019. 09:18

Σκόπια.

Το λεγόμενο «Μακεδονικό Διεθνές Κίνημα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα» (ММЧДП), το οποίο εδρεύει στον Καναδά, σε επιστολή του που δημοσιεύεται στα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων, καλεί τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ να μην ψηφίσουν για ένταξη μιας χώρας που της επιβλήθηκε ένα νέο όνομα.



Όπως αναφέρει: 


«Η Ελλάδα είχε ανακοινώσει ότι θα εμποδίσει την ένταξη της «Μακεδονίας» στο ΝΑΤΟ έως ότου η χώρα αλλάξει το όνομά της. Το ΝΑΤΟ που βρίσκεται υπό την ισχυρή παρουσία της αμερικανικής ηγεσίας πρότεινε η «Μακεδονία» να αλλάξει το όνομά της σε «Βόρεια Μακεδονία» και οι ‘Μακεδόνες’ να αλλάξουν την ταυτότητά τους σε ‘Σεβερνομακεντόνσκι’/„северномакедонски“.


Αυτό έπρεπε να γίνει για να καλυφθούν οι ανάγκες της Ελλάδας, μια χώρα που παραδέχεται ότι θέλει να εξαφανίσει από το χάρτη τη «Μακεδονία».


Η ελληνική κυβέρνηση γιόρτασε δημόσια τη Συμφωνία των Πρεσπών με την οποία επιβλήθηκε στη ‘Μακεδονία’ να αλλάξει το όνομά της και συγχρόνως οι ‘Μακεδόνες’ στην Ελλάδα στερήθηκαν βασικά δικαιώματα για την προσωπική τους ταυτότητα.


Το άρθρο 7 (2) της σύμβασης αφήνει το όνομα ‘Μακεδονία’ στην Ελλάδα, το άρθρο 8 (5) ωστόσο απαιτεί μια επιτροπή που αποτελείται από Έλληνες διπλωμάτες για το πώς μπορεί να γραφεί η ‘μακεδονική’ ιστορία στα σχολικά βιβλία της ‘Μακεδονίας’.


Η τραγική ειρωνεία εδώ είναι ότι η Ελλάδα απαγόρευσε τον όρο «Μακεδονία» το 1913 (κατά τη διαίρεση και προσάρτηση της Μακεδονίας από τη Σερβία, την Ελλάδα και τη Βουλγαρία και αργότερα από την Αλβανία) και αρνήθηκε την ύπαρξη της Μακεδονίας μέχρι το 1988, όταν πραγματοποιήθηκε μια δραματική στροφή στην πολιτική της, όταν η Ελλάδα ξεκίνησε μια εκστρατεία, σκοπός της οποίας ήταν να εξαπατήσει και να πείσει τον κόσμο ότι η Μακεδονία είναι στην πραγματικότητα ελληνική.


Τα μέλη του ΝΑΤΟ το γνωρίζουν αυτό, αλλά είτε δεν ενδιαφέρονται είτε φοβούνται να αντιταχθούν στην Αμερική.


Εάν το ΝΑΤΟ πραγματικά ενδιαφέρεται για την «προώθηση των δημοκρατικών αξιών» ή για την «οικοδόμηση εμπιστοσύνης» , θα πρέπει να απορρίψει άμεσα την αναγκαστική αλλαγή του ονόματος και της ταυτότητας της «Μακεδονίας» και των «Μακεδόνων».


Αν ενδιαφέρονταν για τη ‘Μακεδονία’ να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, αυτό έπρεπε να γίνει με το όνομα «Μακεδονία». 

Το ΝΑΤΟ προσπαθεί, τώρα να παρουσιάσει τα πλεονεκτήματα της ένταξης σε αυτό, διαδίδοντας ψέματα για την δήθεν υπεράσπιση της δημοκρατίας», γράφει το σλαβικό Κίνημα.


plusinfo.mk , mkd.mk,


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr