Αλβανία: Η πρέσβειρα της Γερμανίας υποστηρίζει τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα



Ιούνιος 21, 2019. 16:54

Τίρανα.
Η πρέσβειρα της Γερμανίας στα Τίρανα, Σουζάνα Σούτζ,  καλεί την Αλβανία να μην χάσει χρόνο για τη μεταρρύθμιση στη Δικαιοσύνη.


Την παραμονή της εξαγγελθείσας από την ενωμένη αντιπολίτευση της  αντικυβερνητικής διαδήλωσης στο κέντρο των Τιράνων για την Παρασκευή το βράδυ, η Γερμανίδα πρέσβειρα έσπευσε να δηλώσει ότι η Αλβανία έχει νόμιμη κυβέρνηση και ότι δεν πρέπει να χάνει χρόνο στις μεταρρυθμίσεις στους θεσμούς της Δικαιοσύνης.


«Η Αλβανία βρίσκεται μπροστά από τη σημαντική απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την έναρξη των ενταξιακών συνομιλιών. Δεν πρέπει να χάσει χρόνο για τις μεταρρυθμίσεις και να επιτύχει άλλα συγκεκριμένα αποτελέσματα στις πέντε βασικές προτεραιότητες. Χαιρετίζω το γεγονός  ότι – αν και αργά- η μεταρρύθμιση στη δικαιοσύνη εξελίσσεται συνεχώς. Είναι σημαντικό, επίσης,  τόσο το Συνταγματικό Δικαστήριο όσο και το Ανώτατο Δικαστήριο, ως σημαντικά θεσμικά όργανα του κράτους δικαίου, θα μπορέσουν σύντομα να λειτουργήσουν και πάλι», ανέφερε.


Πρόσθεσε ότι «για τη διασφάλιση του δικαίου στη χώρα, αναμένουμε περαιτέρω βήματα προς την κατεύθυνση της καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος και της διαφθοράς. Όλες αυτές οι προσπάθειες είναι σημαντικές για να πεισθούν οι Αλβανοί αλλά και οι ξένοι επενδυτές ότι η Αλβανία εγγυάται την ασφάλεια του δικαίου».


 Η πρέσβειρα Σούτζ θεωρεί ότι το σημερινό κοινοβούλιο είναι νόμιμο, που σχηματίστηκε μετά την παραίτηση του μπλοκ της αντιπολίτευσης και την παράδοση των εδρών τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους και την αναπλήρωση των εδρών αυτών από υποψήφιους (επιλαχόντες) βουλευτές από τις τάξεις του Δημοκρατικού Κόμματος (DP) και του Σοσιαλιστικού Κινήματος για Ενσωμάτωση(SMI),  που ήταν στους καταλόγους των δύο αυτών κομμάτων οι οποίοι δεν είχαν καταφέρει να εκλεγούν στις πρόσφατες κοινοβουλευτικές εκλογές.


lapsi.al


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr