Σκόπια: Ο Πενταρόφσκι υποσχέθηκε στον Στόλτενμπεργκ αύξηση των αμυντικών δαπανών



Ιούνιος 3, 2019. 20:40

Σκόπια.

 
«Σε ολόκληρη την επαγγελματική εργασία μου, καθοδηγήθηκα από την ιδέα να βοηθήσω τις διαδικασίες που έφεραν τη χώρα στην πλήρη ένταξη. Σας διαβεβαιώνω ότι ως πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας σε εμένα και την ομάδα θα έχετε έναν εταίρο και υποστηρικτή  σε όλα αυτά που θέτει προτεραιότητα η Συμμαχία σε περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο», τόνισε ο πρόεδρος των Σκοπίων, Στέβο Πενταρόφσκι στη σημερινή συνάντησή του με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ που επισκέπτεται τα Σκόπια.


Ο αρχηγός του κράτους εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επίσκεψη του Βορειοατλαντικού Συμβουλίου αυτήν την χρονική περίοδο,   που αποτελεί ένα ιστορικό γεγονός για την Βόρεια Μακεδονία.


 «Γνωρίζω ότι έχετε μια πλήρως εργάσιμη ημέρα, οπότε θα προσπαθήσω να είμαι σύντομος και να εστιάσω σε βασικά μηνύματα που πιστεύω ότι είναι απαραίτητο να τονίσουμε. 

Η χώρα μας κατά το παρελθόν πέρασε πολλές σημαντικές αλλαγές που άνοιξαν το δρόμο προς τη Βόρεια Μακεδονία, για την πλήρη ένταξη στη Συμμαχία», είπε ο Πενταρόφσκι.


«Δεν θα ήθελα να απαριθμήσω όλες τις μεταρρυθμίσεις, αλλά θα τονίσω  μόνο την υπογραφή δύο βασικών συμφωνιών με τους γείτονές και φίλους μας, την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, τη Συμφωνία των Πρεσπών και τις Σχέσεις Καλής Γειτονίας με τη Βουλγαρία».


Ο Στέβο Πενταρόφσκι χαιρέτισε «τη δέσμευση της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας και του υπουργείου Άμυνας για την επίτευξη του στόχου, ως μελλοντικό κράτος- μέλος η Βόρεια Μακεδονία να διαθέσει το δύο τοις εκατό του ΑΕΠ για τις αμυντικές δαπάνες. Αυτός ο στόχος θα επιτευχθεί μέχρι το 2024», είπε χαρακτηριστικά.


Ενημέρωσε τον Γ.Γ. του ΝΑΤΟ για τις αλλαγές που έκανε στον τομέα των υπηρεσιών πληροφοριών, σύμφωνα με τα υψηλότερα πρότυπα του ΝΑΤΟ.


mkd.mk


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr