Σερβία: Πολυεθνική άσκηση -Ρωσίας, Κούβας, Σκοπίων και άλλων χωρών



Ιούνιος 27, 2019. 18:19

Στο πλαίσιο της διεθνούς άσκησης «Σερβία 2019»,  για την αντιμετώπιση των συνεπειών εκτάκτων αναγκών, σήμερα στη λίμνη  Μποβάνσκοτο στην περιοχή Σοκομπάνια, πραγματοποιήθηκε επίδειξη των ομάδων διάσωσης από επτά χώρες.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Τμήματος Εκτάκτων Αναγκών του υπουργείου Εσωτερικών της Σερβίας, Γκόραν Νίκολιτς, στην τριήμερη άσκηση συμμετείχαν πάνω από 500 άτομα από τη Σερβία, τη Ρωσία, τη Βόρεια Μακεδονία, την Ουγγαρία, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, την Τουρκία, την Κούβα, καθώς και εκπρόσωποι  του ρωσο-αρμενικού ανθρωπιστικού κέντρου.


Στην άσκηση που κάλυπτε όλες τις πτυχές της διάσωσης ανθρώπων σε διάφορες καταστάσεις, όπως σε περιπτώσεις πυρκαγιάς, σεισμού κλπ, χρησιμοποιήθηκε σύγχρονος εξοπλισμός διάσωσης καθώς και ειδικά αεροσκάφη.


Την άσκηση παρακολούθησαν ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας, Νεμπόισα Στεφάνοβιτς και ο υπουργός Εκτάκτων Αναγκών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Γεβγένι Ζινίτσεφ.


Η «Σερβία 2019» περατώνεται σήμερα και θα παραβρεθεί στην τελετή λήξης ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς.


denesen.mk


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr