Η Αίγυπτος βοηθά τις δυνάμεις του Εθνικού Στρατού στη Λιβύη


Οι δυνάμεις του Χαλίφα Χαφτάρ απέτυχαν να έχουν μια ταχεία νίκη


Ιούνιος 6, 2019. 08:01


Αιγυπτιακές πηγές ανέφεραν ότι η Αίγυπτος χορηγεί νέα βοήθεια προς τον Εθνικό Στρατό της Λιβύης του Χαλίφα Χαφτάρ που εξαπέλυσε επίθεση κατά  της κυβέρνησης της Τρίπολης.


Η νέα βοήθεια περιλαμβάνει ποσότητες πυρομαχικών και ελαφρύ οπλισμό, τρόφιμα και κουβέρτες, προκειμένου να βοηθήσει τις δυνάμεις του Χαφτάρ κατά των κυβερνητικών δυνάμεων στην Τρίπολη.


Οι πηγές αναφέρουν ότι η νέα ενίσχυση έρχεται σε μια στιγμή  που είναι καθοριστική για τον Χαφτάρ  η εξέλιξη στο πεδίο της μάχης, πριν από το τέλος του Ιουνίου.


Και αυτό, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές,  η επιθυμία της Αιγύπτου είναι να επιβληθούν οι δυνάμεις του Χαφτάρ στη Μάχη της Τρίπολης πριν από το τέλος του τρέχοντος μηνός, γιατί στις  εντατικές επαφές μεταξύ Κάϊρου, Ριάντ,Αμπού Ντάμπι, Μόσχας, Παρισιού και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων εκφράζεται η επιθυμία να επιλυθεί η κατάσταση του πυρός πριν από το τέλος Ιουνίου εν μέσω πιέσεων της ΕΕ προς τις χώρες που υποστηρίζουν τον Χαφτάρ.


Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι  η υποστήριξη προς τον Χαφτάρ, στρατιωτικά, κυρίως από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Αίγυπτο, πέρα από τις οικονομικές απώλειες θα δημιουργήσουν αρνητικές επιπτώσεις εξαιτίας της συνέχισης των συγκρούσεων σε συνδυασμό με τη αποτυχία μιας γρήγορης νίκης των δυνάμεων του Χαλίφα Χαφτάρ στην Τρίπολη, όπως είχε υπολογισθεί κατά την έναρξη της επιχείρησης τον Απρίλιο.


Στο μεταξύ, η Αίγυπτος επιβεβαίωσε ότι υποστηρίζει τη συνέχιση της εκστρατείας κατά της Τρίπολης μέχρι την εξάλειψη  των ισλαμικών ομάδων που υποστηρίζουν την κυβέρνηση της δυτικής Λιβύης, γιατί υπάρχει μια ανησυχία ότι οι συνεχιζόμενες συγκρούσεις ενδέχεται να διευρύνουν τις συγκρούσεις με νέες ομάδες που προσχωρούν στην κυβέρνηση της Εθνικής Συμφωνίας της Τρίπολης από την οργάνωση του «Daesh» και από την Αλ Κάιντα.


Η ανησυχία υπάρχει και σε δύο ευρωπαϊκές χώρες τη Γαλλία και την Ιταλία γιατί ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα έχει  οικονομικό αντίκτυπο, λόγω των πετρελαϊκών δραστηριοτήτων των δύο χωρών στην περιοχή της Λιβύης.


alaraby.co.uk


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr