«Ο Ερντογάν – ο υπερασπιστής των Μουσουλμάνων έχει στενή οικονομική συνεργασία με το Ισραήλ»



Ιούνιος 22, 2019. 09:31

Σε μια εποχή που ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, παρουσιάζει τον εαυτό του ως λαϊκό ήρωα και υπερασπιστή των Μουσουλμάνων, υπάρχουν πολλά γεγονότα που δεν πρέπει να αγνοηθούν, γράφει η αραβική ‘Αχμπάρακ’.



Ο πρόεδρος της Τουρκίας που κόπτεται για τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, συγχρόνωςενισχύει τις σχέσεις της χώρας του με το Ισραήλ, αυξάνοντας σημαντικά τον όγκο των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ.


Ο Τουργκούτ Ισχάνογλου, Τούρκος πολιτικός αναλυτής,  σε άρθρο του στη ‘Ανεξάρτητη Αραβία’ [independentarabia.com ], αναφέρει ότι οι εμπορικές συναλλαγές μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ που ήταν περίπου στο 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια πριν από το περιστατικό με το «Μαβί Μαρμαρά», ανήλθαν τώρα στα 6 δισεκατομμύρια δολάρια, ένα γεγονός που έκανε πολλούς παρατηρητές να θεωρούν τον υποστηρικτή της παλαιστινιακής υπόθεσης ως  εκλογικό τέχνασμα για προσέλκυση ψήφων στο κόμμα του Ερντογάν.


Μια πρόσφατη μελέτη  του αιγυπτιακού Κέντρου Σκέψης και Μελετών αναφέρει ότι το τουρκικό πρακτορείο Anadolu στην αραβική γλώσσα έχει μετατραπεί σε ένα φερέφωνο του Ερντογάν που εξυμνεί την Μουσουλμανική Αδελφότητα, καθώς η Τουρκία φιλοξενεί πολλά μέλη και επικεφαλής της μουσουλμανικής οργάνωσης που διέφυγαν από την Αίγυπτο, όταν η Μουσουλμανική Αδελφότητα κρίθηκε ως τρομοκρατική οργάνωση. 

Συγχρόνως, όμως, η Τουρκία έχει προσπαθήσει, και το έχει επιτύχει, να αυξήσει τις εμπορικές δραστηριότητες με τον φερόμενο ως εχθρό  των Παλαιστινίων και της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, το Ισραήλ.


Οι αντιφατικές αυτές πολιτικές ακολουθούν το υποτιθέμενο πραξικόπημα στις 15 Ιουλίου του 2016 που ο Ερντογάν  βρήκε ως ‘πάτημα’ για να εξαλείψει τους πολιτικούς του αντιπάλους και να καταστεί η Τουρκία μία από τις στυγνές δικτατορίες στον κόσμο. 

Οι πολιτικοί κρατούμενοι στην Τουρκία ανέρχονται σήμερα στους 260 χιλιάδες σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ενώ μόνο πέρυσι συνελήφθησαν περίπου 60 χιλιάδες, ενώ άλλες 130 χιλιάδες έχουν απολυθεί από τις εργασίες τους για συμμετοχή στο υποτιθέμενο πραξικόπημα.


akhbarak.net


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr