Ερντογάν: Δεν χρειαζόμαστε άδεια από κανέναν για την Κατοχή στην Κύπρο



Ιούνιος 14, 2019. 21:35

Η Τουρκία δεν θα μειώσει τις στρατιωτικές της δυνάμεις στην Κατεχόμενη Κύπρο. Αυτό δήλωσε σήμερα, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στους δημοσιογράφους προτού αναχωρήσει για μια επίσκεψη στο Τατζικιστάν.

Σύμφωνα με το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων που επικαλείται το Anadolu, ο Ερντογάν ανέφερε ότι η Τουρκία έχει το δικαίωμα να διατηρήσει στρατεύματα στη βόρεια Κύπρο και «δεν χρειάζεται άδεια από κανέναν».


Όσον αφορά την επίθεση σε φυλάκιο του τουρκικού στρατού στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ την Πέμπτη κατά την οποία τραυματίσθηκαν τρεις στρατιώτες, το Τούρκος πρόεδρος είπε ότι «η Τουρκία δεν μπορεί να παραμένει σιωπηλή αν το συριακό καθεστώς συνεχίσει να επιτίθεται στις τουρκικές  θέσεις παρατήρησης στο Ιντλίμπ».


Για τη συνεργασία της Τουρκίας με τις ΗΠΑ στην Μανμπίτς της Συρίας, ο Ερντογάν είπε ότι υπάρχουν ανεκπλήρωτες υποσχέσεις.


Ο εταίρος μας, οι Ηνωμένες Πολιτείες, δεν τήρησε την υπόσχεσή του για την Μανμπίτς. Αυτό δεν σημαίνει ότι εμείς θα εγκαταλείψουμε τα σχέδια μας, αλλά θα επιδιώξουμε να τα κάνουμε», είπε.


dnes.dir.bg


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr