Βουλγαρία: Άρχισε στρατιωτική άσκηση με εναέριους στόχουςΙούνιος 11, 2019. 19:49

Άρχισε η στρατιωτική άσκηση «Σάμπλα 2019» από τις χερσαίες βουλγαρικές δυνάμεις  που έχει ως στόχο την εξάσκηση σε φορητά  αντιαεροπορικά πυραυλικά συγκροτήματα (Manpads) «Strela 2M», σύμφωνα με ανακοίνωση του βουλγαρικού υπουργείου Άμυνας.


Η άσκηση που ξεκίνησε χθες θα περατωθεί στις 13 Ιουνίου, ενώ τα αποτελέσματα της πρώτης ημέρας χαρακτηρίστηκαν ως ‘εξαιρετικά’.


Σήμερα θα διεξαχθούν και νυχτερινές ασκήσεις με ρίψεις PZRK «Strela 2M» με την  εγκατάσταση αντιαεροπορικών μονάδων αεράμυνας ZU-23-2,  από τη σύνθεση της 2ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας – Στάρα Ζάγκορα, της Ταξιαρχίας στο Μπλαγκόεβγκραντ,  του κέντρου κατάρτισης Πλέβεν και του 101ου  αλπικού Συντάγματος.

Μέχρι τις 13 Ιουνίου προγραμματίζονται κοινές ασκήσεις ημέρας και νύχτας με  εκπροσώπους των σχηματισμών της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ που είναι εξοπλισμένες με ZPK «Avanger», όπως σημειώνεται.


dnes.dir.bg


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr