Ο Αλμπίν Κούρτι στην Κωνσταντινούπολη τόνισε τους στενούς δεσμούς Αλβανών και Τούρκων



Ιούνιος 20, 2019. 22:00

Ο πρόεδρος του Κινήματος της Αυτοδιάθεσης του Κοσόβου, Αλμπίν Κούρτι  επισκέπτεται την Κωνσταντινούπολη, όπου συμμετέχει σε διάφορες εκδηλώσεις.



Ο Κούρτι έδωσε διάλεξη στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης σχετικά με τις σχέσεις των Αλβανών με τους Τούρκους και επεσήμανε ότι πριν από μισό αιώνα πρύτανης στο πανεπιστήμιο αυτό ήταν ο χότζας Χασάν Ταχσίν, όπως σημειώνει η Gazeta in Fokus.

Είπε ότι ο Ταχσίν καταγόταν από την Κονίσπολη και ήταν καθηγητής της φυσικής και στη συνέχεια έγινε ο διευθυντής του σημαντικού αυτού θεσμού της εκπαίδευσης στην Τουρκία. 


Επεσήμανε επίσης το ρόλο της Διασποράς που τον χαρακτήρισε σημαντικό «για την δημοκρατική οικοδόμηση και την οικονομική ανάπτυξη» τονίζοντας την ανάγκη της γνώσης και  του πατριωτισμού  των αποδήμων».


Στην εκδήλωση μίλησε επίσης και ο δήμαρχος της Πρίζρεν που αναφέρθηκε σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης.


Οι Αλβανοί φοιτητές που σπουδάζουν στην Κωνσταντινούπολη έδειξαν ενδιαφέρον για τις θέσεις της ‘Αυτοδιάθεσης’ στην εδαφική ανταλλαγή με τη Σερβία, τις οικονομικές σχέσεις με την Τουρκία, την πολιτική κατάσταση στη Βόρεια Μακεδονία, την διαφθορά στους Αλβανούς πολιτικούς κ.ά.


--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr