Φιλοκουρδικό Κόμμα: Ο Ερντογάν προσπαθεί να σπείρει διχόνοια στους Κούρδους



Ο υποψήφιος δήμαρχος, Εκρέμ Ιμάμογλου, ελπίζει να νικήσει με την υποστήριξη των ψήφων των Κούρδων


Ιούνιος 22, 2019. 17:37


Κωνσταντινούπολη.


Οι πολιτικοί ηγέτες του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος  των Λαών- HPD,  κατηγόρησαν την Παρασκευή,  τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, ότι προσπαθεί να ενσπείρει διχόνοια μεταξύ των Κούρδων, πριν τις επαναληπτικές εκλογές  της Κυριακής, στην Κωνσταντινούπολη, που θεωρούνται κρίσιμες για το AKP -κόμμα του Τούρκου προέδρου.



Διαδόθηκε ότι ο  έγκλειστος στις τουρκικές φυλακές, Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ζήτησε από τους Κούρδους ψηφοφόρους να ψηφίσουν ‘κατά συνείδηση’ στις τοπικές εκλογές της Κωνσταντινούπολης, ενώ το HPD επιβεβαίωσε την υποστήριξή του, στον υποψήφιο δήμαρχο της αντιπολίτευσης, Εκρέμ Ιμάμογλου, ο οποίος είχε κερδίσει  στις εκλογές του Μαρτίου.


Η κουρδική υποστήριξη είναι το κλειδί στην προσπάθεια του Ιμάμογλου να νικήσει τον υποψήφιο δήμαρχο του AKP, Μπινάλι Γιλντιρίμ.

 Οι Κούρδοι ψηφοφόροι αντιπροσωπεύουν περίπου το 15 τοις εκατό των 10,5 εκατομμυρίων εγγεγραμμένων ψηφοφόρων της Κωνσταντινούπολης, αφού πολλοί υποστηρίζουν το HDP.


arabnews.com


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr