Σάββατο, 1 Ιουνίου 2019

Έντονη αντίδραση του ΥΠΑΜ Σερβίας προς τον πρόεδρο των Σκοπίων για δηλώσεις τουΙούνιος 1, 2019. 21:13


Ο Σέρβος υπουργός Άμυνας, Αλεξάνταρ Βουλίν, αντέδρασε έντονα προς τον πρόεδρο των Σκοπίων, Στέβο Πενταρόφσκι, ο οποίος αντιτίθεται σθεναρά στην ιδέα του Χασίμ Θάτσι και του Αλεξάνταρ Βούτσιτς για διόρθωση των συνόρων μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας, σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα. Ο Βουλίν – σύμφωνα με τη σερβική  b92-  δήλωσε ότι οι δουλειές μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας «δεν είναι θέμα για το οποίο πρέπει να μιλάει ο Στέβο Πενταρόφσκι».


«Για το πώς η Σερβία θέλεις να επιλύσει τα προβλήματά της δεν είναι θέμα για τον πρόεδρο της γειτονικής «Μακεδονίας». Αν η ιδέα για τη συνοριακή διόρθωση είναι «τρομερή και απαράδεκτη στον 21ο αιώνα» τότε γιατί δεν ανακαλεί την αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου η χώρα του», είπε ο Βουλίν.


Ο υπουργός Άμυνας της Σερβία, είπε ακόμη ότι ο Πενταρόφσκι πρέπει να σέβεται τη Σερβία, προσθέτοντας ότι θα πρέπει ίσως να μιλήσει λίγο με τον Θάτσι και τον Έντι Ράμα για την πρωτοβουλία τους για τη δημιουργία μιας «Μεγάλης Αλβανίας».


 Ο Πενταρόφσκι, χθες, είπε ότι η ιδέα για αλλαγή συνόρων δεν είναι του 21ου αιώνα και σύμφωνα με τον ίδιο, δεν μπορεί να είναι τίποτε χειρότερο από ό, τι  όταν κάποιος προσπαθεί να προωθήσει σήμερα μια τέτοια ιδέα.


periskopi.com


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr