Σκόπια: Πρέσβεις του ΝΑΤΟ επισκέφθηκαν το στρατόπεδο ‘Ίλιντεν’



Ιούνιος 3, 2019. 21:46

Μέρος της αποστολής του ΝΑΤΟ που σήμερα, μαζί με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ επισκέπτεται τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, επισκέφθηκε το στρατόπεδο  «Ίλιντεν» και  μια ομάδα του συντάγματος Πεζικού πραγματοποίησε άσκηση επίδειξης.


Ενώπιον των δώδεκα πρέσβεων και  των επικεφαλής των αντιπροσωπειών, παρουσιάστηκαν οι δυνατότητες της  ειδικής ομάδας του Πεζικού.


«Αυτή η ομάδα αποτελεί τον πυρήνα της ανάπτυξης της βασικής μονάδας με την οποία η χώρα μας θα συνεισφέρει με τη συμβολή της στην ομάδα των δυνάμεων του ΝΑΤΟ.  Είναι μια ελαφριά ομάδα μάχης του πεζικού. Η ομάδα αυτή προέρχεται από το τάγμα των Ρέιντζερ και είναι πλήρως εκπαιδευμένη στην δραστηριότητες πεζικού», σημειώνει η σκοπιανή Βέτσερ.


Τα μέλη της ομάδας πραγματοποίησαν μια μεθοδολογική άσκηση επίδειξης «Υποστήριξη δυνάμεων ταχείας αντίδρασης» σύμφωνα με τα πρότυπα του ΝΑΤΟ.


«Οι ικανότητες και οι δεξιότητες που εμφανίστηκαν είναι μια ακόμη απόδειξη ότι ο στρατός της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας λειτουργεί αγαστά με τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ και ότι το κράτος έχει την  ικανότητα, τις γνώσεις και τις δεξιότητες να είναι ένας ενεργός σύμμαχος στο ΝΑΤΟ», σημειώνει στην ανακοίνωση του το υπουργείο Άμυνας.






--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr