Ο σλαβομακεδονικός σύλλογος ‘Ίλιντεν’ με δικό του περίπτερο στην έκθεση της Σλοβακίας



Ιούνιος 16, 2019. 17:45

Μπρατισλάβα.

Ο σλαβομακεδονικός σύλλογος ‘ Ίλιντεν’ που εδρεύει στα Τίρανα έκανε την παρουσία του, στο 64ο  Συνέδριο της Ομοσπονδιακής Ένωσης των Ευρωπαϊκών Εθνοτήτων ( FUEN) στην πρωτεύουσα της Σλοβακίας, Μπρατισλάβα.



Πριν από το συνέδριο, οι εκπρόσωποι των μειονοτήτων στην Ευρώπη παρουσίασαν παραδοσιακά προϊόντα και διαφημιστικό υλικό.


Η παρουσία του συλλόγου Ίλιντεν, προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον μεταξύ των συμμετεχόντων. Παρουσίασε παραδοσιακές φορεσιές και την ομορφιά των περιοχών που ζει σλαβικός πληθυσμός καθώς και αντίγραφα της εφημερίδας τους «Ίλιντεν», σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου Νίκολα Γκιουργκιάι.


Σύμφωνα με τον ίδιο,  στο Συνέδριο αναμένεται να εγκριθεί ψήφισμα για τα δικαιώματα των Σλαβομακεδόνων στην Αλβανία, όπως προτείνει ο σύλλογος, που είναι η μόνη οργάνωση που εκπροσώπησε τους Σλαβομακεδόνες στην εκδήλωση.


Το Συνέδριο διοργανώνεται από την FUEN, διήρκεσε τρεις ημέρες και τελειώνει σήμερα 16 Ιουνίου 2019. 

Συμμετείχαν σε αυτό 103 οργανώσεις- μέλη από 35 χώρες της Ευρώπης.


Ο σύλλογος Ίλιντεν είναι πλήρες μέλος της FUEN από τα μέσα Μαΐου του 2015, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων των Σκοπίων.


mia.mk


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr