Τρίτη 4 Ιουνίου 2019

Αλβανία: Η υπουργός Άμυνας επισκέφθηκε τους σεισμόπληκτους της ΚορυτσάςΗ υπουργός Άμυνας της Αλβανίας στο αντίσκηνο με τους σεισμόπληκτους- υποσχέθηκε βοήθεια από το κράτος


Ιούνιος 4, 2019. 18:04

Κορυτσά.

Οι συνεχόμενοι σεισμοί που έπληξαν την Κορυτσά τις τελευταίες ημέρες προκάλεσαν προβλήματα σε τουλάχιστον 310 σπίτια, από τα οποία 95 έχουν καταστεί ακατοίκητα και τα 212 χρήζουν επισκευών.Οι κάτοικοι παραμένουν τη νύχτα σε σκηνές, ενώ σήμερα επισκέφθηκε την περιοχή των σεισμόπληκτων η υπουργός Άμυνας, Όλτα Τζάσκα.


Αναγνωρίζοντας τη δύσκολη κατάσταση την οποία περνούν οι κάτοικοι, η Τζάσκα διαβεβαίωσε τους κατοίκους ότι τα σπίτια όλων όσων έχουν πληγεί από το σεισμό θα αποκατασταθούν.


«Θα κατασκευαστεί από την αρχή κάθε κατεστραμμένο σπίτι και θα βοηθούν οι οικογένειες για την επισκευή των σπιτιών τους που υπέστησαν ζημιές  από το σεισμό», είπε.


Η Τζάσκα συμμετείχε στη συνάντηση του Αρχηγείου Πολιτικής Επείγουσας Ανάγκης, ζητώντας από τους τοπικούς θεσμούς συντονισμό για την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών.


boldnews.al


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr