Ενδεχόμενες Κυρώσεις Ηνωμένων Πολιτειών στην αμυντική βιομηχανία της Τουρκίας



Ιούνιος 18, 2019. 21:55

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (ΗΠΑ), σχεδιάζουν να επεκτείνουν τις οικονομικές κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας, εξαιτίας της αγοράς από τη Ρωσία του αντιπυραυλικού συστήματος S-400,  γράφει τούρκικο δημοσίευμα.



Κατά συνέπεια, οι ενδεχόμενες κυρώσεις θα περιλαμβάνουν όχι μόνο τις τουρκικές εταιρείες που παράγουν τμήματα των F-35, αλλά και άλλες εταιρείες της αμυντικής βιομηχανίας.


Η επικεφαλής των ΗΠΑ για τις στρατιωτικές αγορές, Έλεν  Λόρντ (Ellen Lord) δήλωσε τη Δευτέρα ότι οι ΗΠΑ θεωρούν την Τουρκία ως έναν σημαντικό σύμμαχο του ΝΑΤΟ, αλλά οι κυρώσεις που θα εφαρμοστούν στην περίπτωση της αγοράς του ρωσικού  αντιαεροπορικού συστήματος θα εφαρμοστούν όχι μόνο  στις εταιρείες που παράγουν τμήματα για τα μαχητικά αεροσκάφη F-35 αλλά και σε εταιρείες που παράγουν υλικά για την αμερικανική αμυντική βιομηχανία.


Η Έλεν Λόρντ στην έκθεση «Air Show» στο Παρίσι, δήλωσε ότι «εξετάσαμε τις περιπτώσεις των S-400  και  F-35 καθώς και όλες  τις επιδράσεις της εμπορικής βιομηχανίας μας ξεχωριστά. 

Εκτός από τα F-35 βλέπουμε και κυρώσεις μέσω του νόμου της Αντιμετώπισης των Κυρώσεων με τους εχθρούς των ΗΠΑ», είπε.


Η ίδια τόνισε ότι θα ήθελε να συνεχιστούν οι συμμαχικές σχέσεις με την Τουρκία, λέγοντας ότι δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση, αλλά μια πιθανή απόφαση κυρώσεων θα έχει ισχυρό αντίκτυπο στην τουρκική βιομηχανία, σημειώνει το δημοσίευμα.


ekonomi.haber7.com


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr