Τουρκία: Δεν επηρεάζεται η συμπαραγωγή των F-35 από την παύση της εκπαίδευσης των Τούρκων πιλότων



Ιούνιος 17, 2019. 22:20

Άγκυρα.
 
Στη συνεχιζόμενη κρίση για την αγορά του αντιπυραυλικού συστήματος S-400, μεταξύ της Τουρκίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, που έφερε την παύση της εκπαίδευσης των Τούρκων πιλότων στον χειρισμό των F-35, δεν φαίνεται να υπάρχουν επιπτώσεις στη συνέχιση της παραγωγής των εξαρτημάτων των αμερικανικών F-35 στην Τουρκία.

«Οι τουρκικές εταιρείες συνεχίζουν την παραγωγή εξαρτημάτων των F-35, αφού η παύση της εκπαίδευσης των Τούρκων πιλότων δεν έχει καμία επίπτωση στην παραγωγή», γράφει η τουρκική «kokpit.aero».


Ο Γκρέγκ Ούλμερ διευθυντής του προγράμματος «Lockheed Martin F-35», δήλωσε ότι παρά τις διαφωνίες σχετικά με το σχέδιο της Άγκυρας για την αγορά του ρωσικού συστήματος αεροπορικής άμυνας S-400, οι τουρκικές εταιρείες συνεχίζουν να παράγουν τμήματα του F-35.


Ο Ούλμερ, δήλωσε ότι απόφαση της κυβέρνησης των ΗΠΑ να σταματήσει την εκπαίδευση των Τούρκων στο πρόγραμμα των F-35 δεν θα επηρεάσει την παραγωγή της εταιρείας φέτος.


Οι κύριοι προμηθευτές του προγράμματος F-35 η Raytheon Co RTN.N και η  United Technologies, ανέφερε ότι με την πιθανή συγχώνευσή τους δεν θα επηρεαστεί το πρόγραμμα των F-35.


Οι Ηνωμένες Πολιτείες θεωρούν ότι τα ρωσικά συστήματα S-400 καθώς και αεροσκάφη F-35 επόμενης γενιάς είναι ανταγωνιστικά στρατιωτικά συστήματα και ισχυρίζονται ότι η ύπαρξη σε μια χώρα αυτών των δύο εξοπλισμών θα έθετε σε κίνδυνο το πρόγραμμα F-35, σημειώνει το δημοσίευμα.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr