Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2019

Ζάεφ: Πέρυσι το ‘Βόρεια Μακεδονία’ υποστήριζε το 17%, τώρα το 68%«Ζάεφ: Που είμαστε και που πηγαίνουμε» (συνέντευξη στην TV Klan)

Ιούλιος 11, 2019. 22:16


«Πέρυσι, πριν από την υπογραφή της συμφωνίας με την Ελλάδα, οι δημοσκοπήσεις  έδειχναν ότι το όνομα ‘Βόρεια Μακεδονία’ το υποστήριζε μόνο το 17 τοις εκατό των πολιτών της χώρας και τώρα σύμφωνα με δημοσκοπήσεις το υποστηρίζει το 67 με 68 τοις εκατό των πολιτών της Βόρειας Μακεδονίας», δήλωσε απόψε ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ σε συνέντευξή του στην TV Klan των Σκοπίων.


Σύμφωνα με τον Ζάεφ, αυτή η υποστήριξη για το νέο όνομα  της χώρας, οφείλεται στα οφέλη που θα έχουν οι πολίτες με την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, για την οποία απαραίτητη προϋπόθεση ήταν η αλλαγή του συνταγματικού ονόματος  σε Βόρεια Μακεδονία.


 Αναφερόμενος στην «γκάφα» με τις τηλεφωνικές κλήσεις των δύο Ρώσων κωμικών, δήλωσε ότι ο ίδιος ως άνθρωπος δεν διστάζει να μιλήσει με τον καθένα, αλλά: «Τώρα που κάηκα από το γάλα θα φυσάω και το γιαούρτι», είπε χαρακτηριστικά.


Η συνέντευξη του Ζάεφ βρίσκεται αυτή  τη στιγμή σε εξέλιξη.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr