Τέσσερις πολίτες σκοτώθηκαν από ισραηλινή επίθεση στη Συρία



Ιούλιος 1, 2019. 08:00

Τέσσερις άμαχοι σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων ένα βρέφος, και 21 άλλοι τραυματίστηκαν από ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις που έλαβαν χώρα το βράδυ της Κυριακής σε περιοχές της Δαμασκού και της Χομς, σύμφωνα με πληροφορίες από τα μέσα ενημέρωσης της συριακής κυβέρνησης.




Άλλα μέσα αναφέρουν για τις ισραηλινές επιθέσεις χωρίς να σημειώνουν για θύματα αμάχων, ωστόσο, διευκρινίζουν ότι έγιναν σε περιοχές τις οποίες ελέγχει η λιβανική οργάνωση Χεζμπόλα.


Το συριακό πρακτορείο Sana, αναφέρει ότι επλήγη η περιοχή Σεχνάγια, κοντά στη Δαμασκό και μια απροσδιόριστη περιοχή κοντά την πόλη Χομς, στην κεντρική Συρία.


Μη κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι οι ισραηλινές επιθέσεις έγιναν σε ιρανικές στρατιωτικές βάσεις κοντά στην πρωτεύουσα και σε ένα ερευνητικό κέντρο μεταξύ Χομς και Χάμα, περιοχή η οποία ελέγχεται από τις φιλοϊρανικές λιβανικές πολιτοφυλακές της Χεζμπόλα στην κεντρική και νότια Συρία.


Ταυτόχρονα, οι Ηνωμένες Πολιτείες διεξήγαγαν αεροπορική επίθεση στο βορειοδυτική Συρία εναντίον στόχων της Αλ Κάιντα, σύμφωνα με αναφορές της Κεντρικής Διοίκησης των Αμερικανικών Δυνάμεων.


Τοπικές πηγές της περιοχής Χαλεπίου, ανέφεραν ότι οι αμερικανικές πυραυλικές επιθέσεις έγιναν  σε γραφεία  της τοπικής  ισλαμικής πολιτοφυλακής γνωστής ως «Χούρας αντ Ντιν» («υπερασπιστές της πίστεως»).


repubblica.it


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr