Κοσσυφοπέδιο: Κι άλλο τζαμί χτίζεται στη Μιτρόβιτσα παρά τις διαμαρτυρίες των κατοίκων



Ιούλιος 12, 2019. 18:42

Ο δήμαρχος της Μιτρόβιτσα, Αγκίμ Μπαχτίρι, ανακοίνωσε ότι τέθηκε ο ακρογωνιαίος λίθος του τζαμιού στο χωριό Σούμπκοβτς, παρά τις διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι δεν επιθυμούν να έχουν ισλαμικό τέμενος στη γειτονιά ‘Σουλάνι’, γράφει δημοσίευμα το Κοσόβου.


«Με πρωτοβουλία των πολιτών και της Ισλαμικής Κοινότητας του Κοσσυφοπεδίου, έχουμε σήμερα θέσει το θεμέλιο λίθο του τζαμιού στο χωριό Σούπκοβτς, που θα φέρει την ειρήνη και την αρμονία στους ανθρώπους αυτού του χωριού», δήλωσε ο Μπαχτίρι.


Ο ίδιος πρόσθεσε ότι τα τζαμιά είναι χώροι όπου κατηχείται η δικαιοσύνη, η αγάπη, η συμπόνια και ο σεβασμός και για αυτό θα πρέπει να υποστηριχθεί η ανέγερση του ισλαμικού τεμένους.


Οι κάτοικοι της γειτονιάς ‘Σουλάνι’ στη νότια Μιτρόβιτσα από το 2017 έχουν αντιταχθεί στην κατασκευή του τζαμιού στη περιοχή τους, ωστόσο έδειξαν προθυμία να βοηθήσουν στην κατασκευή του, εφόσον αυτό χτιστεί σε άλλη περιοχή,  γράφει η Koha.net.


Το δημοσίευμα δεν αναφέρει εάν οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι ανήκουν σε άλλη θρησκεία.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr