Η Αλβανία αποφάσισε να χρηματοδοτήσει την αλβανική μειονότητα στο Μαυροβούνιο



Ιούλιος 11, 2019. 21:19


Ο αναπληρωτής υπουργός για την Ευρώπη και Εξωτερικών Υποθέσεων, Γκεντ Τσακάι, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι το υπουργικό συμβούλιο της Δημοκρατία της Αλβανίας, αποφάσισε να προβεί σε οικονομική ενίσχυση το Εθνικό Συμβούλιο των Αλβανών του Μαυροβουνίου.


Ο Τσακάι δήλωσε ότι το Εθνικό Συμβούλιο των Αλβανών διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο στη συνολική εκπροσώπηση και την ενδυνάμωση του ειδικού ρόλου των Αλβανών στο Μαυροβούνιο, αντιμετωπίζοντας ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που ξεκινούν από την εκπαίδευση, τη χρήση της αλβανικής γλώσσας σε δημόσια ιδρύματα, τις κοινωνικές-οικονομικές προκλήσεις και τη διατήρηση της πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς των Αλβανών του Μαυροβουνίου.


Επιπλέον,  ο Τσακάι δήλωσε ότι η απόφαση της Δημοκρατίας της Αλβανίας, δεν είναι μια  μεμονωμένη πράξη  ,αλλά είναι μόνο η αρχή του προγράμματος της αλβανικής κυβέρνησης για την περιοδική χρηματοδότηση και στήριξη του Αλβανικού Εθνικού Συμβουλίου που έχει έδρα στην Ούλτσιν και δύο γραφεία στην Τούζι και Πλαβ του Μαυροβουνίου, σύμφωνα με τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης.




Τον περασμένο μήνα η κυβέρνηση του Έντι Ράμα αποφάσισε τη χρηματοδότηση της αλβανικής μειονότητας στη Σερβία.
 



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr