«Μυστήριο» καλύπτει την ξαφνική συνάντηση Έντι Ράμα με Ερντογάν στην Τουρκία



Ιούλιος 19, 2019. 07:54

Τίρανα/Άγκυρα.

Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα πραγματοποίησε την Πέμπτη μια αιφνιδιαστική επίσκεψη στην Τουρκία, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.


Το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, αναφέρει ότι στη συνάντηση παρευρίσκονταν και ο γαμπρός του Ερντογάν, Μπεράτ Αλμπαϊράκ- υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών (φωτό).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Γραφείο Τύπου του Τούρκου προέδρου, οι δύο ηγέτες συζήτησαν τις διμερείς σχέσεις και περιφερειακά θέματα. Η συνάντησή τους καθορίστηκε, μάλλον, ‘ιδιωτική’.


Αλβανικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η παρουσία του Τούρκου υπουργού Οικονομικών, δίνει την ιδέα της αίτησης οικονομικής βοήθειας από την Αλβανία.


«Η φιλοξενία του προέδρου Ερντογάν στη θερινή κατοικία του στη Μαρμαρίς», ανέφερε, λιγόλογα,  ο Αλβανός πρωθυπουργός στα κοινωνικά δίκτυα.

Η επίσκεψη αυτή επικρίθηκε από τον γνωστό Αμερικανό αναλυτή Αλόν Μπεν Μέιρ, που σημείωσε ότι ο Έντι Ράμα είναι ο μόνος Ευρωπαίος πολιτικός που «κάθεται στην αγκαλιά του Τούρκου ηγέτη».

aa.com.tr, noa.al, kohajone.com


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr