Οι Αλβανοί Σερβίας μήνυσαν τον υπουργό Άμυνας της Σερβίας για ρητορική μίσους



Ιούλιος 2, 2019. 00:03

Πρέσεβο.


Ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου των Αλβανών της Κοιλάδας του Πρέσεβο, Ραγκμί Μουσταφά, δήλωσε σήμερα ότι πιστεύει πως το δικαστήριο θα είναι αμερόληπτο σε σχέση με την καταγγελία του, για λογαριασμό του Εθνικού Συμβουλίου, εναντίον του υπουργού Άμυνας της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βουλίν για ρητορική μίσους.


Ο Μουσταφά είπε ότι τη μήνυση εναντίον του Σέρβου υπουργού την κατέθεσε στις 25 Ιουνίου στο Ανώτατο Δικαστήριο του Βελιγραδίου, επειδή ο Βουλίν αρκετές φορές «αποκάλεσε δημόσια τους Αλβανούς ως «Αρμπανάσι, Αρναούτες και Σ(σ)ιπτάρους- (με παχύ Σ)» σε ένα πολύ υποτιμητικό τόνο, όπως αναφέρει το δημοσίευμα.


Ο Μουσταφά είπε ότι «το Εθνικό Συμβούλιο των Αλβανών δεν μπορεί να δεχθεί αυτήν την υποτιμητική αντιμετώπιση και  αυτήν τη ρητορική μίσους σε μια μειονότητα, … και ότι αυτή η προσβολή προέρχεται από ένα υπουργό Άμυνας και δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ως  ατομική αντιπαράθεση, αλλά,  ότι η ευθύνη είναι συλλογική  της σερβικής κυβέρνησης.


interview.ba


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr